Hembakat bröd över huvud taget är det bästa som finns. Jag gillar inte längre köpt bröd från affären och börjar inse mer och mer hur mycket socker som de bröden faktiskt innehåller.
Sedan är det ju himla roligt att baka bröd också, eller hur? 🙂
Ingredienser:
150 gram Smör
8-9 dl Vetemjöl
– jag tog hälften Vetemjöl & hälften Vetemjöl Special
4 dl Havregryn (helst fiberhavregryn)
5 dl mjölk
25 gram Jäst
1 msk Sirap
1/2 msk Salt
Gör såhär:
Värm mjölken till ca 50 grader.
Häll havregryn, salt och sirap i mjölken och låt svälla i ca 20 minuter.
Smält smöret och rör ner i grynblandningen.
Smula ner jästen och rör om ordentligt.
Tillsätt mjölet lite i taget tills det blir en lös det.
Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda sedan degen på ett mjölat bakbord och dela den i tolv delat och kavla ut till runda kakor, ca 1 cm tjocka.
Nagga dem lite lätt mede en gaffel och jäs under bakduk på bakpapperklädda plåtar i 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna en aning innan du serverar dem med en klick smör och gott pålägg!
Dessa bröd är perfekta att frysa in och tag upp när du blir sugen.
Åh så goda de ser ut! Ska nog baka dessa imorgon ^^
Hej! Jag hittade detta recept och tyckte det så jätte gott ut, så jag testade baka mina egna. Måste säga att man nog ser vem av oss som bakat mer i sina dar 😉 Men även om mina misslyckades lite så var de nog ätliga i alla fall 😀
Kolla gärna in dem på http://sandramarias.com/2014/september/te-med-tekakor.html
Härlig blogg föresten! kommer garanterat prova fler av dina recept! 🙂
Hej! De ser jättefina ut även fast de kanske blev en aning platta! Huvudsaken de går att äta! 🙂 kram på dig.