Bröd

Ljuvliga Tekakor

Det blir mycket bröd i bloggen nu. Men är det någonting jag älskar så är det just nygräddat bröd!
Hembakat bröd över huvud taget är det bästa som finns. Jag gillar inte längre köpt bröd från affären och börjar inse mer och mer hur mycket socker som de bröden faktiskt innehåller.
Sedan är det ju himla roligt att baka bröd också, eller hur? 🙂
Detta recept ger 12 stora, saftiga och goda tekakor.

Ingredienser:
150 gram Smör
8-9 dl Vetemjöl
– jag tog hälften Vetemjöl & hälften Vetemjöl Special
4 dl Havregryn (helst fiberhavregryn)
5 dl mjölk
25 gram Jäst
1 msk Sirap
1/2 msk Salt

Gör såhär:
Värm mjölken till ca 50 grader.
Häll havregryn, salt och sirap i mjölken och låt svälla i ca 20 minuter.
Smält smöret och rör ner i grynblandningen.
Smula ner jästen och rör om ordentligt.
Tillsätt mjölet lite i taget tills det blir en lös det.
Jäs under bakduk till dubbel storlek i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda sedan degen på ett mjölat bakbord och dela den i tolv delat och kavla ut till runda kakor, ca 1 cm tjocka.
Nagga dem lite lätt mede en gaffel och jäs under bakduk på bakpapperklädda plåtar i 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Låt svalna en aning innan du serverar dem med en klick smör och gott pålägg!

Dessa bröd är perfekta att frysa in och tag upp när du blir sugen.

 

LYCKA TILL! ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra A
9 years ago

Hej! Jag hittade detta recept och tyckte det så jätte gott ut, så jag testade baka mina egna. Måste säga att man nog ser vem av oss som bakat mer i sina dar 😉 Men även om mina misslyckades lite så var de nog ätliga i alla fall 😀

Kolla gärna in dem på http://sandramarias.com/2014/september/te-med-tekakor.html

Härlig blogg föresten! kommer garanterat prova fler av dina recept! 🙂

Anonymous
Reply to  Sandra A
9 years ago

Hej! De ser jättefina ut även fast de kanske blev en aning platta! Huvudsaken de går att äta! 🙂 kram på dig.

Maia
Maia
10 years ago

Åh så goda de ser ut! Ska nog baka dessa imorgon ^^

Nästa inlägg

Snabbakat frukostbröd

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x