Bröd

Snabbakat frukostbröd

Detta är mitt absoluta favoritbröd när det kommer till att baka bröd med bakpulver istället för jäst.
Det tar max 30 minuter från att du tagit fram ingredienserna till du sitter och tuggar på nygräddat bröd.
Det går inte bara väldigt fort och är enkelt att baka, utan det är otroligt gott också!

Ingredienser:
3 dl Vetemjöl
2 dl Vetemjöl Special
2 1/2 dl Vatten
1 1/2 msk Bakpulver
1/2 tsk Salt
1 msk Sirap

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200° C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda sedan båda mjölsorterna, salt och bakplver i en bunke.
Tillsätt vatten och sirap, och rör om tills degen går ihop.
Arbeta sedan degen för hand i ca 5 minuter till du fått en smidig deg.
Forma degen till en rulle och dela den i nio lika stora delar.
Rulla alla delar till bollar och lägg på plåten.
Grädda sedan bröden i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

Serveras nybakade med smör och ost.

LYCKA TILL! ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Michaela
Michaela
9 years ago

Kan man byta ut special vetemjölet till vanligt?

Anonymous
Reply to  Michaela
9 years ago

Det kan du göra! 🙂

Adam
Adam
10 years ago

Detta var precis vad jag behövde se! Min flickvän har alltid sagt att hon vill ha nybakat bröd till frukost någon morgon, och varken hon eller jag är så bra på att baka. Så jag brukar alltid åka till ett bageri och köpa färskt bröd. Men nu kan jag överraska henne med dessa på alla hjärtans dags morgon. Vad glad jag blev! Tusen tack 🙂

MVH,
Adam

Frida
Reply to  Adam
10 years ago

Vad roligt! Och hjälp så romantiskt!! Hoppas att hon blir glad och att ni får en fin alla hjärtans dag! 🙂

Petra
9 years ago

det var FÖRSTA gången jag lyckades med bröd! stort tack för detta recept 😀

Leah
Leah
10 years ago

Nu blev jag verkligen glad! Ett sådant recept har jag letat efter hur länge som helst. Du räddade min och barnens morgnar! Tusen tack för en underbart bra blogg!

madde
madde
9 years ago

Gud jag är så glad har aldrig vågat att göra bröd för det känns så svårt och komplicerat men detta ser så enkelt ut att till och med jag göra så tack så mycket!

Ella
Ella
9 years ago

Kan man skippa sirap i brödet? Jag har ingen hemma och har inte möjlighet att gå o handla.

jenny
jenny
9 years ago

Hej skulle man kunna ha nå fröaktigt antingen i brödet eller utanpå?

Robin Pettersson
Robin Pettersson
5 years ago

Måste jag ha sirap

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Robin Pettersson
5 years ago

Du kan antingen ersätta sirap med honung eller skippa det helt! 🙂

Claudia
Claudia
5 years ago

Supergoda. Jag bytte ut vetemjöl special mot grahamsmjöl. Tacksam för denna recept . Kommer verkligen fölha dig nu då alkt du gjort ser smarrigt ut. Hur kan man ha missat dig??!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Claudia
5 years ago

Vad glad jag blir! Och vad söt du är, tack! Välkommen hit. Hoppas att du ska trivas här 🙂 Stor kram! <3

Moa
Moa
5 years ago

Hur många bröd blir det ungefär om man följer detta recept?

Nästa inlägg

Brownies med vit choklad

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x