Jag har, som ni ser, fyllt mina med Minimarshmallows, Mörk choklad, Ljus choklad, Hallon- och lakritsskalle, Blåbär, Saltlakritspastiller och krossad Polka.
125g Smör
2 dl Mjölk
1 dl Strösocker
1 Ägg
1 msk Vaniljsocker
3 tsk Bakpulver
Gör såhär:
Börja med att sätta ugnen på 180 grader.
Smält smöret på låg värme och ställ det sidan.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vispa ner mjölken och ägget i det svala smöret.
Blanda försiktigt samman smörblandningen med de torra ingredienserna. Rör ihop med en slickepott så att allt blir blandat, viktigt att du inte vispar.
Ställ ut pappersformar på en plåt och fyll dem till 2/3 med smet.
Om du vill fylla dina muffins med t ex choklad så kan du nu trycka ner lite choklad i varje form.
Grädda i ca 25 minuter om du gör stora muffins, gör du mini (som jag) så ska dem gräddas i ca 7 minuter.
Du ser när dem är klara genom att de fått en gyllenbrun, fin färg.
Du kan även göra stickprovet – när stickan är torr är muffinsen klar.
Tag sedan ut dem ur ugnen och låt svalna på ett bakgaller.
Smarrigt!! Vart det gott med hallon och lakritsskalle? Det är mina favvogodisar.. Muums
Ja, det var supergott! Det är en av mina favoriter i godispåsen också! 😉
Smarrigt!! Vart det gott med hallon och lakritsskalle? Det är mina favvogodisar.. Muums
Ja, det var supergott! Det är en av mina favoriter i godispåsen också! 😉
Hej! Jag undrar bara.. Hur gör man med hallon och lakrits skallen? Smälter man dem och har ner dem i smeten? Snälla hjälp! Tack 🙂
Jag undrar hur du gjorde med hallon- och lakritsskallarna i muffinsen?? Smälte du dem och sedan blandade det i muffinssmeten?