Spröda småkakor i form av ljuvliga drömmar som fått en extra lyxig touch av dumle. Alltså Dumledrömmar i all sin enkelhet. Så enkla att baka men ack så goda.
Dumle förhöjer vilken småkaka som helst, inte sant? Till exempel så gör den sig otroligt fint i mina Dumlesnittar och i mina Brownie cookies med dumle, eller varför inte baka ett gäng dumlegrottor om du får ett gäng dumlekolor över efter att ha provat dessa drömmar?
TIPS:
* Förvaras i en kakburk med lock i skafferiet.
* Går utmärkt att frysa i frystålig burk med lock eller i fryspåsar.
* Hållbarhet skafferi: 2 veckor.
* Hållbarhet frys: 3 månader.
Dumledrömmar, 30 st:
Ingredienser:
50 g rumstempererat smör
1.5 dl strösocker
0.5 msk vaniljsocker
0.5 dl neutral olja (raps t.ex)
0.5 tsk hjorthornssalt
2.25 dl vetemjöl
12 st dumlekolor i små bitar
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Nyp ihop alla ingredienser utom dumle till en smidig deg – för hand eller i en matberedare.
3. Rulla sedan till 30 jämnstora bollar och lägg på plåten med jämna mellanrum.
4. Tryck ner dumle försiktigt i degbollarna, forma runda.
5. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-17 minuter.
Tag ut och låt svalna innan du flyttar kakorna från plåten.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Hur små bitar av Dumle?