Kladdkaka likt en jättecookie med pepparkakssmak. Precis som min Chocolate chip cookie- kladdkaka, fast med en julig touch. Julens godaste kladdkaka! Jag menar bara – kolla på denna Kladdis? Det ÄR julens absolut godaste kladdkaka. Det kan jag skriva under på. Om ni någon gång ätit min Chocolate chip cookie- kladdkaka så förstår ni ju hur god denna är. Speciellt när den också smakar juligt i form av Pepparkaka.
Detta skulle jag säga är en perfekt efterrättskaka till Jul. Ni kan baka den idag och servera den på Julafton. Och den tål att fraktas många långa mil. Toppen, eller hur?
Pepparkakscookiekladdkaka, 12 bitar:
Ingredienser:
100 g smör
1 msk pepparkakskryddor
2 ägg
1.25 dl farinsocker
0.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
2.5 dl chokladknappar
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt mjöla en form med löstagbar kant, 24cm.
Smält smöret och rör ner pepparkakskryddorna, ställ åt sidan.
Rör ihop ägg, farinsocker, strösocker och vaniljsocker i en skål. Tillsätt sedan vetemjöl och det smälta smöret. Rör ihop till en jämn smet och arbeta försiktigt ner vetemjölet. Tillsätt 2 dl av chokladknapparna och häll sedan smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 5 minuter – tag sedan ut kakan och rör om i mitten.
Det förhindrar chokladknapparna från att lägga sig i botten.
Grädda sedan kakan i ytterligare 15-20 minuter. Låt sedan svalna helt innan du tar bort kanterna.
Hoppas att kladdkakan ska smaka. ♥
Kan man använda muscovadosocker istället för farinsocker? 🙂
Svar ja! 🙂
Måste bara in och skriva att denna var väldigt god.. gjorde den igår och hade den redan igår kväll…
Tack för en underbar blogg älskar att kika in här och göra många av dina goda recept..
Du är grym
Vad roligt att höra! Tack själv snälla du <3
Ska man inte ha kakao i? Ser super god ut:)
Nej, ingen kakao! 🙂
Hej! Tack för smarriga recept!! ❤️
Undrar, bakar du i varmluftsugn? Eller är det andra tider som gäller då?
Tack på förhand!
/marianna
Jag bakar alltid i vanlig över/undervärme! 🙂