Dumle, Godis, Julbak

Dumlechips á la Rocky Road

God dag mina fina!
Hoppas att ni mår bra?
Jag fryser! Burr vad det är kallt ute!
Har varit utomhus och fotat hela förmiddagen, så nu är det skönt att sitta här i soffan med en kopp varm choklad.
Och självklart mumsar jag på något sött också.
Nämligen Dumlechips á la Rocky Road, som jag valt att kalla dem! 😉

Ni minns väl mina Sega Dumlechipa med Jordnötter, som jag gjorde förra året till jul?
I år får ni ett recept på ”Dumlechips 2.0” kan man säga.. Haha!

IMG_9871Om dessa var godare än min förra variant?
JA! SÅ mycket godare. Verkligen bästa Julgodiset!
Okej, så säger jag om allt mitt julgodis.. Men bland det bästa då!

IMG_9884Men det är väl kanske inte så himla konstigt att detta godis klättrar högt upp på listan?!

IMG_98771. Det är SÅ enkelt att göra
2. Det går fort att göra
3. Det blir så gott att du inte vet vart du ska ta vägen
4. Barn kommer älska att göra detta
5. Det kan INTE bli fel
6. ALLA lyckas med detta godis
7. Alla kan få sin egen ”topping”
8. Endast en handfull med ingredienser krävs
9. Behövs det verkligen fler anledningar för dig att gå ut i köket NU för att göra dessa??

IMG_9885

Dumlechips á la Rocky Road, 9 st:
9 st Dumlekolor
9 Marabou Mjölkhokad- rutor
30 st Minimarshmallows
1 dl Saltade Jordnötter, hackade
1 Polakäpp, lätt krossad
Lite Chokladströssel

Gör så här:
Sätt ugnen på 180°C och klä en plåt med bakplåtspapper
Lägg ut dumlen på plåten med gott om mellanrum till varandra.
Grädda mitt i ugnen i ca. 4 minuter, håll koll.
Dumlen kommer bubbla en del i ugnen – det ska vara så!
Tag ut dem innan de bränns!
Låt sjunka ihop innan du lägger en ruta choklad på varje chips.
Ställ tillbaka i ugnen i ett par sekunder.
Tag en liten sked och bred ut den smälta chokladen över chipsen.
Tryck fast godiset i chokladen.
Låt stelna helt i rumstemperatur en stund innan du lyfter dem från bakplåtspapperet.

IMG_9878

LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta L
Lotta L
8 years ago

Du har så mycket gott på bloggen! Så roligt att kolla, nya smaskiga recept! Detta såg ju bara för gott ut! Jag FÖRSÖKER hålla mig till helgerna med godsakerna, men det vete sjutton om det går…

magnus kalsson
magnus kalsson
8 years ago

dom ser goda ute.och dom snygga . med vänliga hälsningar Magnus Nyköping 2015-12-08

god jul och nytt år vi syns 2016.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  magnus kalsson
8 years ago

Tack snälla du! Ha en fin dag! 🙂

Linnea
Linnea
8 years ago

Hur förvarar jag dessa? Såååå goda!!! Kram

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Linnea
8 years ago

Förvaras torrt! Annars blir de klibbiga.. Kram & God Jul! 🙂

Annika
6 years ago

Hej! Om jag skulle vilja ha dessa som godis till min sons namngivning nästa lördag och inte har en frys att förvara dem i, hur många dagar i förväg kan jag göra dem? Förvaras hur?

Nästa inlägg

Torkade tranbär i Vit choklad

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x