Sega Kanelbullekakor som bara smälter i munnen. Oemotståndligt goda! Det är en småkaka som smakar lite som en nygräddad kanelbulle. Snabbt och enkelt fyller du en hel kakburk med kakor. Receptet har jag kopierat rakt ur min bakbok Baka med Frida deluxe. Foto: Helén Pe!
Här finner du fler recept på goda småkakor.
Antal: 35 st.
Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Veganskt: Byt smör mot mjölkfritt margarin.
Hållbarhet: Tre veckor i skafferi och tre månader i frys. I burk med tättslutande lock.
Kanelbullekakor:
Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.5 msk ljus sirap
3.75 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kardemumma
1.5 tsk malen kanel
Garnering:
lite vatten
1/2 dl pärlsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä två plåtar med bakplåtspapper.
- Nyp ihop ingredienserna till en smidig deg.
- Dela degen i 35 jämnstora bitar och rulla dem till bollar.
- Lägg på plåtarna och platta till en aning.
- Pensla med lite vatten, toppa med pärlsocker och grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna innan du lyfter dem från plåten.
Lycka till med dina kanelbullekakor! Kika in på min instagram – där finner du en steg för steg- video på när jag bakar dessa kakor.