
Halloncheesecake med citron är en underbart god cheesecake! Den bakas enkelt utan ugn och förvaras i frysen. Jag äter den gärna när den är halvtinad/halvfrusen, då är den som allra godast. Citronen höjer smaken av hallon och balanserar det söta från florsockret. Otroligt gott!

Här finner ni fler goda recept på cheesecakes.
TIPS:
Glutenfri: Använd glutenfria digestivekex.
Vegansk: Byt smör mot mjölkfritt margarin och mejerier mot växtbaserade alternativ.
Hållbarhet: Håller i tre månader i frys.
Halloncheesecake med citron:
Kakbotten:
300 g digestivekex
150 g smör
Fyllning:
400 g färskost
4 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
skal från 1 citron
3 msk färskpressad citron
250 g hallon
Dekorering:
1.5 dl vispgrädde
100 g hallon
skal från 1 citron
Gör så här:
- Botten: Smält smöret och tag av från värmen.
- Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop tills det blandats väl.
- Tryck ut smulet i en bakpappersklädd springform (22 cm i diameter). Ställ i kylskåpet.
- Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff, med elvisp. Tillsätt citron och hallon, rör ihop.
- Häll smeten över kexbotten. Bred ut tills du fått en jämn cheesecake. Ställ i frysen och låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.
- Tag fram och ställ cheesecake i kylskåpet en stund (ca. 10-15 minuter) innan servering.
- Dekorera med vispad grädde, hallon och citronskal.
Lycka till med bakningen! Hoppas att det ska smaka. Missa inte att följa mig på Instagram för mer inspiration.
Använde färska eller frysta hallon?
Jag har kört på båda och det funkar vilket som. 🙂
Hej, i din halloncheesekake, kan man byta florsocker till niks “socker”?
Hej! Jag har själv inte provat det. Har du gjort det i andra cheesecakes så tror jag det ska funka finfint med denna också! 🙂
Så otroligt god, denna måste göras fler gånger. 😃
Kul att höra! 🙂