Tårtor, Julbak

Pavlova till jul

12 röster
Pavlova till jul

Pavlova till jul – en julgran i maräng. Denna ljuva tårta har jag fyllt med lättvispad vaniljgrädde och mixade jordgubbar från sommarens skörd. Sedan dekorerade jag med snöflingor som jag gjort av vit choklad, och så lite strössel. Otroligt gott om du frågar mig, och kanske inte det minsta juligt egentligen – förutom att den ju faktiskt ser ut som en julgran. Visst blev den fin? Jag blev stormförtjust!

Här finner ni fler recept på godsaker till jul.

Pavlova till jul

Den blev alldeles segfrasig, ni vet frasig på ytan och seg inuti. Precis så som jag gillar min maräng! Om du vill göra denna julig smakmässigt också så skulle kanske saffran i marängen vara ett bra tips? Eller bara fylla den med något som smakar av jul. Här är det bara fantasin som sätter gränser!

Glöm inte att tagga mig på instagram ifall du bakar efter mina recept, så att jag kan kommentera & reposta. Det är så himla roligt för mig att se era bakverk. #bakamedfrida @bakamedfrida

Pavlova till jul, 8-10 bitar:

Maräng:
5 äggvitor
2.5 dl strösocker

Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
200 g tinade jordgubbar

Dekor:
50 g vit choklad
lite strössel av valfritt slag

Gör så här:

  1. Maräng: Sätt ugnen på 120°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna med elvisp eller i assistent på högsta hastighet till ett fast skum. Tillsätt sedan strösocker lite i taget under konstant vispning.
  3. Vispa tills sockerkristallerna smält (känn mellan fingertopparna) och du fått en blank och styv maräng.
  4. Spritsa nu ut marängsmeten i formen av en julgran på den bakpapperklädda plåten. Forma som en skål – så att kanterna blir högre och du får en lägre mitt.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 60 minuter. Marängen är färdig när den släpper lätt från pappret, prova försiktigt. Stäng av ungen och låt sedan marängen stå kvar tills den svalnat helt.
  6. Fyllning: Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt.
  7. Mixa jordgubbarna slätt.
  8. Toppa marängen med grädden och klicka sedan ut jordgubbssåsen – marmorera med hjälp av en sked.
  9. Dekorering: Smält den vita chokladen på låg värme under omrörning och spritsa eller ringla den sedan på ett bakplåtspapper så att du får snöflingor. Låt stelna i frys och lägg sedan på tårtan tillsammans med lite strössel.
Pavlova till jul

Hoppas att det ska smaka med denna Pavlova till jul!

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
nötkola

Nästa inlägg

Nötkola - smörkola med nötmix

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x