Biskvier

Chokladbiskvier med dumle

5 röster
chokladbiskvier med dumle
Chokladbiskvier med dumle, ja. Alltså med en hel dumlekola gömd inuti biskvin fylld med en ljuvlig chokladkräm på mörk choklad. Dessa är så goda att jag inte kan hålla mig ifrån dem. Biskvier som egentligen inte ens är ”min grej”. Mums!

Att toppa med lite flingsalt är pricken över i. Dels är choklad och salt en alldeles fantastisk kombination, men också så bryter saltet av det söta i biskvin på ett mjukt vis. Gillar du inte det så är det bara att utesluta rakt av. Här finner du fler recept på goda biskvier i olika smaker.

Chokladbiskvier med dumle, 20 st:

Botten:
200 g mandelmassa
2 äggvitor
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Smörkräm:
200 g rumstempererat smör
100 g choklad, 55-60% kakaohalt
1.5 dl florsocker
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
+ 20 dumlekolor

Garnering:
200 g mörk choklad
2 tsk matolja (raps eller kokos)
1 tsk flingsalt

Gör så här:

  1. Bottnar: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper, låt stå. 
  2. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med äggvita, strösocker och vaniljsocker. Arbeta ihop en klumpfri, smidig smet. 
  3. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 20 jämnstora rundlar på ett bakplåtspapper. Platta till en aning med baksidan av en sked (som du doppar i vatten med jämna mellanrum – det förhindrar att smeten fastnar). 
  4. Grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter – tills de fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna innan du lyfter dem av plåten.
  5. Smörkräm: Smält chokladen på låg värme över ett vattenbad och låt sedan svalna en aning. 
  6. Vispa samman smör, florsocker, kakao och vaniljsocker med elvisp på hög hastighet. Vispa i 5 minuter så att det blir riktigt fluffigt. Tillsätt sedan avsvalnade chokladen och vispa ihop tills allt blandats väl. Skopa ner smörkrämen i en spritspåse med rund, stor tyll.
  7. Spritsa lite smörkräm på varje botten och tryck sedan fast dumlekolorna.
  8. Spritsa sedan smörkrämen över dumlekolorna så att de täcks. Forma med en liten spatel.
  9. Låt dina biskvier stå i kylskåp i minst två timmar. 
  10. Garnering: Smält samman mörk choklad och matolja över ett vattenbad på låg värme. Häll sedan chokladen i ett glas – viktigt att det är ett glas som rymmer biskvierna när de ska doppas, låt svalna en aning. 
  11. Doppa de kalla biskvierna i chokladen och låt de rinna av innan du ställer dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och låt sedan stelna helt. 

Hoppas att du ska gilla mina Chokladbiskvier med dumle! Missa inte att kika in på min Youtubekanal.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
chocolate chip cookies I airfryer

Nästa inlägg

Chocolate chip cookies i airfryer

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x