
Detta är en rullis som inte går av för hackor! Jag bakade denna för ett par veckor sedan och den gjorde verkligen succé för samtliga i fikasällskapet. Lovord hördes över bordet medan det smaskades gott på rulltårtan. Den är så enkel att baka också, vilket jag tycker är ett plus.
Du kan enkelt byta vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller potatismjöl ifall du vill göra rulltårtbotten glutenfri. Se till att inte övergrädda kakan, då blir den torr och det blir svårt att rulla ihop den. Det går fort när en rulltårtbotten är i ugnen, så håll koll. Klicka här för fler recept på goda rulltårtor.
Chokladrulltårta med kola, 8 bitar:
Chokladmousse:
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 msk kakao
Rulltårtbotten:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
0.5 dl mjölk
Fyllning:
Chokladmousse (recept ovan)
1 dl karamelliserad mjölk – denna använder jag (reklamlänk)
Gör så här:
- Chokladmousse: Vispa grädde, strösocker och kakao till ett fluff. Låt stå i kylskåpet.
- Rulltårta: Sätt ugnen på 220°c över/undervärme och klä en långpanna (40×30 cm) med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och strösocker med elvisp till ett vitt fluff – i ca. 3 minuter på högsta hastighet.
- Blanda de torra ingredienserna ie n bunke för sig och rör sedan försiktigt ner dem i äggsmeten tillsammans med mjölken.
- Bred smeten på plåten till ett jämnt lager och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 5 minuter.
- Tag ut och strö lite strösocker på kakan, stjälp sedan upp den på ett nypa bakplåtspapper och drag försiktigt bort det papper som sitter fast i kakan. Låt svalna.
- Bred på chokladgrädden och klicka sedan ut kola över hela kakan.
- Rulla från långsidan till en ganska tight rulle med skarven nedåt. Förvara i kylskåp till servering.
Lycka till! Missa inte att följa min instagram för mer inspiration.
Kola? Hittar inte det i receptet? Gör man egen kola eller använder man en färdig?
Karamelliserad mjölk <3