Jag har snöat in mig på Biskvier. Jag bakade som sagt tre olika sorter vid samma tillfälle och tänker att jag bara måste dela dem med er då jag tror ni kommer att älska samtliga tre! Sist delade jag ljuvliga blåbärsbiskvier, och idag får ni recept på Chokladbiskvier med kolagömma! SÅ otroligt goda med lite salt på toppen.
Chokladbiskvier med kolagömma, 20 st:
Biskvibottnar:
200 g mandelmassa
2 äggvitor
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Smörkräm:
200 g rumstempererat smör
100 g mjölkchoklad
1.5 dl florsocker
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
+ 1 dl karamelliserad mjölk – denna använder jag (reklamlänk)
Garnering:
200 g mörk choklad
1 tsk matolja
Gör så här:
- Bottnar: Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper, låt stå.
- Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med äggvita, strösocker och vaniljsocker. Arbeta ihop en klumpfri, smidig smet.
- Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 20 jämnstora rundlar på ett bakplåtspapper. Platta till en aning med baksidan av en sked (som du doppar i vatten med jämna mellanrum – förhindrar att skeden fastnar).
- Grädda mitt i ugnen i ca. 10-12 minuter – tills de fått en gyllene färg. Tag ut och låt svalna innan du lyfter dem av plåten.
- Smörkräm: Smält chokladen på låg värme över ett vattenbad och låt sedan svalna en aning.
- Vispa samman smör, florsocker, kakao och vaniljsocker med elvisp eller i assistent – på hög hastighet. Vispa i 5 minuter så att det blir vitt och fluffigt. Tillsätt sedan avsvalnade chokladen och vispa ihop tills allt blandats väl.
- Spritsa smörkrämen på dina biskvibottnar och forma till toppar med hjälp av en liten spatel.
- Fäst en tyll (injektor/donut filler) i en spritspåse och fyll med den karamelliserade mjölken. Spritsa försiktig in lite kola mitt i varje biskvi – i smörkrämen. Låt stå i kylskåp i minst en timme.
- Garnering: Smält samman mörk choklad och matolja över ett vattenbad på låg värme. Häll sedan chokladen i ett glas – viktigt att det är ett glas som rymmer biskvierna när de ska doppas.
- Doppa de kalla biskvierna i chokladen och låt de rinna av innan du ställer dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt och låt sedan stelna helt.
TIPS:
* Förvara dina biskvier i en tättslutande burk med lock i kylskåpet.
* Biskvierna håller i 1 vecka i kylskåp och 3 månader i frys.
* Stick en liten vass kniv i botten av biskvin för att enkelt doppa dem i chokladen utan kladd.
Lycka till med dina biskvier! Glöm inte att kika in min Youtubekanal för mer inspiration.