Mjuka kakor

Hallonkaka

Hallonkaka3Saftig hallonkaka med krispig yta likt frasiga maränger. Med smak av vanilj, citron och såklart en massa härliga sommarhallon. En kaka som jag alltid vill ska finnas i min frys, för den är SÅ himla god.

Hallonkaka5Se så saftig den är? Och så den frasiga toppen. Perfekt kombination. Frasigheten kommer från att ägg och strösocker vispas riktigt riktigt fluffigt. Och saftigheten från att det är lite tillsatt vispgrädde i smeten. Men ni förstår ju så himmelskt.

Hallonkaka, 15 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
1 dl vispgrädde
4 ägg
2.5 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
rivet skal från 1 citron
200 g hallon + 2 tsk strösocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° c över/undervärme, klä en form (30×25 cm) med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Smält smöret, rör ner grädden och ställ åt sidan.
  3. Vispa upp ägg och strösocker riktigt ljust och fluffigt med elvisp, rör ner smörblandningen och sedan de torra ingredienserna samt citronskal.
  4. Häll smeten i formen och toppa sedan med hallon som du rullat i strösocker.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 45 minuter. Stickan ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna innan du sjär i rutor.

Hallonkaka2Hoppas att det ska smaka. ♥

 

 

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anneli
Anneli
1 year ago

Har du pudrat kakan med något? Står inte i receptet

Chokladsnittar1

Nästa inlägg

Chokladsnittar med strössel

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x