Saftig hallonkaka med krispig yta likt frasiga maränger. Med smak av vanilj, citron och såklart en massa härliga sommarhallon. En kaka som jag alltid vill ska finnas i min frys, för den är SÅ himla god.
Se så saftig den är? Och så den frasiga toppen. Perfekt kombination. Frasigheten kommer från att ägg och strösocker vispas riktigt riktigt fluffigt. Och saftigheten från att det är lite tillsatt vispgrädde i smeten. Men ni förstår ju så himmelskt.
Hallonkaka, 15 bitar:
Ingredienser:
100 g smör
1 dl vispgrädde
4 ägg
2.5 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
rivet skal från 1 citron
200 g hallon + 2 tsk strösocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175° c över/undervärme, klä en form (30×25 cm) med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Smält smöret, rör ner grädden och ställ åt sidan.
- Vispa upp ägg och strösocker riktigt ljust och fluffigt med elvisp, rör ner smörblandningen och sedan de torra ingredienserna samt citronskal.
- Häll smeten i formen och toppa sedan med hallon som du rullat i strösocker.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 45 minuter. Stickan ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna innan du sjär i rutor.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Har du pudrat kakan med något? Står inte i receptet
Hej! Ja, precis. Jag pudrade över lite florsocker 🙂