Himmelsk rulltårta. Ja, precis så. En rulltårta med min himmelska jordgubbsfyllning. Hur ljuvligt får det bli? Denna är enkel att baka, går supersnabbt och blir helt galet god. Perfekt att frysa in och plocka fram precis när som helst, för vet ni? Den är nämligen ganska god fryst också. Då blir det som fryst rullis med jordgubbsglass inuti.. Magiskt!
Den ultimata rulltårtan till i sommar! Jag har ätit den otaligt många gånger under de senaste somrarna och räknar med samma även i år. Rekommenderar er verkligen att prova.
TIPS:
* Recept på glutenfri rulltårtsbotten här
* Rulltårtan håller fint i frysen i en månad
* Förvara i en tätslutande påse i kylskåpet i 3 dagar
Himmelsk rulltårta, 12 bitar:
Rulltårta:
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vispgrädde
85 g philadelphiaost
0.75 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g finhackade jordgubbar
Gör så här:
- Rulltårta: Sätt ugnen på 225°c över/undervärme. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt med elvisp. Tillsätt mjölken samt de torra ingredienserna och rör ihop en klumpfri smet.
- Häll smeten på plåten och bred ut till ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen i ca. 5 minuter – till en gyllene färg. Tag ut och strö över ett tunt lager med strösocker över hela tårtbotten. Stjälp upp botten på ett nytt bakplåtspapper och tag försiktigt bort pappret som sitter fast i botten. Låt svalna medan du gör fyllningen.
- Fyllning: Vispa ihop samtliga ingredienser (utom jordgubbarna) till ett fast fluff. Tillsätt de finhackade jordgubbarna och rör ihop.
- Bred fyllningen på tårtbotten när den svalnat och rulla ihop en fin rulle från långsidan (tag hjälp av bakoplåtspappret). Dekorera med färska bär och florsocker.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Den ser helt galet god ut😋🤩
Vilket mått har du på plåten när du bakar rulltårta?
Mvh Linda😘
Undrar detsamma ❤️👍🏻
Lyxigt god!!! Tack för recept🌸
Vad använder du för vaniljpulver? Min fyllning fick massa svarta prickar, din ser ju helt vit ut!
Tänkte även göra denna fast tårta, hur mycket lime tror du behövs då?
I denna rulltårta är det vaniljsocker jag använder, som det står i receptet. Kram! <3
Åh denna bakade jag igår. SÅ så god!! Fick så mycket beröm, bland annat ” det här var den godaste rulltårta jag någonsin ätit.
Jag använda min djupa plåt i ugnen, men vet att den är liiite större än normalplåt.
Gjorde en tänkt kant liksom, drog inte ut smeten ända i hörnen- hade den möjligen i ugnen ett par minuter extra ( men tror det beror mer på min ugn som är kinkig när det gäller ” över och undervärme” , jag får inte till det perfekt då. Brukar mest använda varmluft jämt. Men inte igår- så då lät jag den vara inne ett par minuter extra) Det blev bra- luftig, mycket god smak som slutade i en stor tjock rulltårta. Som var så uppskattad.
Min rulltårta vart svampig i konsistensen, vet inte vad jag gjorde för fel
Det kan bli så ifall mjölet arbetas för hårt ner i smeten. Den ska vändas försiktigt <3
Hej,
Hur rullar jag den så att den inte spricker, eller finns det någon annan anledning?
Hej! Den här vill jag gärna testa och baka, ser så god ut! Vad är det för mått på plåten du bakat i?
Hej,
Jag bakar din himmelska jordgubbstårta flera gånger varje år, en stor favorit!
Jag tänkte testa rulltårtan idag, vi har färska blåbär hemma. Tror du det funkar att byta ut jordgubbarna mot blåbär?
Mvh Maria
Bästa rulltårtan… så jättegod 😋