Bullar och sötebröd

Kanelbullepizza

Kanelbullepizza5Kanelbullepizza, kan det vara den godaste pizzan som finns? Ja, det tror jag faktiskt. Den blir så saftig, smakrik och himmelskt god! Enkel och rolig att baka är den också. Ni kommer att älska den – om ni gillar kanelbullar det vill säga.

Kanelbullepizza4Jag kom på denna idé för ett tag sedan, men har inte fått tummen ur att prova förrän idag. Undrade såklart genast varför jag inte gjort detta tidigare? Detta är min nya favvo!

Kanelbullepizza, 12 bitar:

2 dl ljummet vatten
15 g jäst
0.5 tsk mortlad kardemumma
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
75 g rumsvarmt smör
4.5 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g rumsvarmt saltat smör
50 g mandelmassa
1 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk malen kanel

Sockerlag:
2 msk strösocker
2 msk vatten

Glasyr:
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1.5 msk vatten

Gör så här: 

  1. Fyllning: Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp eller i en matberedare, ställ åt sidan.
  2. Bulldeg:
    1.
    Häll vatten i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma en pizzabotten, lägg den på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i 30 minuter under en bakduk.
  4. Sätt ugnen på 225°c.
    Gör sockerlagen: Koka ihop vatten och strösocker i en kastrull, låt sjuda tills strösockret smält. Tag av från värmen och låt stå.
  5. Bred fyllningen försiktigt på pizzabotten och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter – tills den fått en fin gyllene färg. Tag ut och pensla genast på sockerlagen. Låt svalna.
  6. Glasyr: Vispa ihop vatten, florsocker och vaniljsocker till en glasyr och ringa den sedan över pizzabotten. Strö över pärlsocker och servera.

Kanelbullepizza3Hoppas att det ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Evelina
Evelina
4 years ago

Hej! Hur bred skall den vara ungefär i diameter? Mvh

pavlova

Nästa inlägg

Min nya bakbok

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x