Cheesecake, No bake

Kolacheesecake med daim – bakas utan ugn

kolacheesecake_med_daim6Kolacheesecake med daim. Ja, kan ni tänka er så ljuvligt gott? Och denna cheesecake inte bara otroligt god utan också både vacker och väldigt enkel att svänga ihop. Den bakas nämligen utan ugn. Kan ni tänka er något smidigare?

kolacheesecake_med_daim1Jag menar.. Kolla på detta! Jag smakade en bit av den senast för ett par timmar sedan och känner redan att jag lätt skulle kunna äta minst fyra bitar till innan denna dag är slut..

Kolacheesecake med daim, 12 bitar:

Kexbotten:
300 g digestivekex
150 g smör

Fyllning:
400 g färskost – t.ex. philadelphia
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
3 dl vispgrädde
2 st. dubbeldaim

Topping:
200 g dulce de leche
2 dl vispgrädde
1 st. dubbeldaim

Gör så här:
Botten: 1. Börja med att klä en springform 22 cm med löstagbar kant med bakplåtspapper (både botten och runtom kanten).
2. Mixa digestivekexen i en matberedare till ett fint smul. Smält smöret och blanda med kaksmulorna. Häll ut smulet i formen och tryck ut till en jämn botten – packa hårt med t.ex. undersidan av ett glas. Ställ i kylskåpet medan du gör fyllningen.
Fyllning: 1. Vispa färskost, florsocker, vaniljsocker och dulce de leche med elvisp till ett fluff. Tillsätt vispgrädden och vispa till ett fast fluff.
2. Finhacka daimen och rör ner den i smeten. Häll fyllningen i formen och bred ut jämnt. Ställ tillbaka i kylskåpet och låt stå i minst 5 timmar, gärna längre.
Topping: 1. Tag ut cheesecaken ur kylskåpet och bred på dulce de leche. Vispa grädden och spritsa eller bred den på cheesecaken. Toppa med finhackad daim.

kolacheesecake_med_daim2kolacheesecake_med_daimHoppas att det ska smaka! ♥

Missa inte att följa mig bakom kulisserna via Instagram & Facebook.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

60 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Theresia
Theresia
4 years ago

Så god den ser ut! Men du menar frysen?

Andrea
Andrea
4 years ago

Gott! Går den även att frysa och serveras vid annat tillfälle?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Andrea
4 years ago

Det funkar! Dock helst utan garneringen 🙂

Lisa
Lisa
4 years ago

Hej! Skall vispgrädden vispas innan den blandas med färskostblandningen eller ska den hällas i som den är?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lisa
4 years ago

Häll i den som den är. 🙂

Nina Pedersen
Nina Pedersen
4 years ago

Hei, jeg skal bake denne i morgen og lurer på om den holder seg like god i kylskåpet til søndag? Altså 3 dager😉

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Nina Pedersen
4 years ago

Hej! Det funkar fint! 🙂

Markus
Markus
4 years ago

Hej! Denna cheesecake ser fantastisk ut och jag måste prova att göra den. Ska det alltså användas två burkar dulce de leche? Samt ska någon av dessa burkar kokas i vatten för att det ska bli karamell/kola eller ska de bara användas som de är?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Markus
4 years ago

Hej! Kul att du blev sugen. Det ska vara 1 burk karamelliserad mjölk totalt. Nej, den som ska kokas heter ”Kondenserad sötad mjölk” och det är en annan burk. Det finns färdig karamelliserad mjölk (dulce de leche) att köpa. Kram 🙂

Emelie Hanson
Emelie Hanson
4 years ago

Den ser underbar ut 😍 cheesecake är
Absolut en favorit men jag undrar en sak varför du inte fryser den istället för att ha den i kylskåp? Smälter den inte snabbt när man tar ut den från kylen? Ska prova denna till min sons kalas men är lite orolig att den smälter snabbt vid servering? ☺️

Lisett
Lisett
4 years ago

Hej,
Gjorde denna underbart goda cheesecake igår. Upplever dock att den blir väldigt lös och flyter ut. Har vi gjort något knasigt?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lisett
4 years ago

Den innehåller inget gelatin och blir därför inte riktigt helt stel! Den bör dock inte bli väldigt lös och absolut inte flytande, utan ska gott och väl kunna stå 20 minuter i rumstemperatur innan den ändras i konsistens. Hur länge stod den framme? Kram! <3

Sandra
Sandra
4 years ago

5 av 5 .

Denna cheesecake var ju huuuuur god som helst och superenkel att baka.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sandra
4 years ago

Vad roligt att höra! 🙂

Sofie
Sofie
4 years ago

Testade den igår och hade i kylen över natten. Jag fick aldrig den till ett hårt fluff hur jag än vispade.. slutade med att jag hällde allt i glas så vi åt det som en mousse istället

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofie
4 years ago

Vad konstigt! Det ska bli som ett fast fluff, likt en ganska hårt vispad grädde. Hoppas att det funkade med mousse också! Kram <3

Amanda
Amanda
4 years ago

Alltså!! Denna var så himla enkel att baka och blev så gudagott. Kommer absolut att bakas flera gånger. Tack för recept. 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Amanda
4 years ago

Vad roligt att höra! Blir så glad. <3

Tove
Tove
4 years ago

Super god!! Undrar bara om den går att frysa?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Tove
4 years ago

Kul att höra! Ja, den blir supergod även som fryst 🙂 Kram! <3

Anna
Anna
Reply to  fridasbakblogg
4 years ago

Jättegod!Mums.Vill bara tipsa om att frysa den istället för att ställa den i kylskåp om man vill ha som en vanig cheescake.Anna

Carina Schultz
4 years ago

Hur blir mjölken brun som ska vara överst?
Står ingenstans att den ska koka?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Carina Schultz
4 years ago

Det är karamelliserad mjölk, den är redan färdig kola! 🙂

Isabelle Ladeborn
Isabelle Ladeborn
Reply to  Carina Schultz
3 years ago

Det ska vara karamelliserad mjölk och den är färdig att hälla på. Det är kondenserad mjölk som man behöver koka

Carolina Gannve
Carolina Gannve
4 years ago

Tack för ett helt underbart och enkelt recept!! Maken som verkligen älskar den vanliga frysta cheesecaken mest av allt är osäker på om inte denna är snäppet bättre 😋 Kommer bakas många fler gånger!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Carolina Gannve
4 years ago

Vad roligt att höra! Tack för att du delar med dig. <3

Carina Karlsson
Carina Karlsson
4 years ago

Har jag förstått rätt ,ska det vara en burk karamelliserad mjölk i fyllningen och en burk ovanpå när den är klar !

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Carina Karlsson
4 years ago

En halv i fyllningen och en halv uppepå! 🙂 Kram!

Emilie
Emilie
4 years ago

Ska grädden i fyllningen vara vispad före den vänds ihop med övriga ingredienser?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Emilie
4 years ago

Nej, den vispas ihop med resterande ingredienser! 🙂

Amanda
Amanda
4 years ago

Hej, jag råkade köpa kondenserad mjölk istället för karamelliserad. Hann lägga på första fyllningen med dem. Vad gör jag. Blir den inte bra nu? Vad kan jag göra med sista fyllningen nu? Tacksam för snabb svar lite panik nu då jag backar ihop med dottern, har fem h på mig att fixa detta haha!

Erica
Erica
4 years ago

Fantastiskt god. Jag frös den för att jag gillar när det blir lite som glass och sen tillsatte jag flingsalt. Oh my, salt och sött, krispigt och krämigt!

Helene
Helene
3 years ago

Den var verkligen supergod ❤ men nästa gång blir det nog hälften av digestivekex blandningen. Det blev lite tjockt lager. Förvarade min i frysen o då blev det lagret lite för hårt att skära. Jag vispade grädden för sig för säkerhets skull 😊

Linette
Linette
3 years ago

Den blev bara rinnigare och rinnigare ju mer jag vispade trots att jag följde recept 🤷‍♀️ Hoppades den skulle stelna till sig i kylen över natten. Synd för den var rätt fast när jag precis blandat i karamelliserade mjölken i grädden. Borde ha räddat upp det med gelatinblad ☺️

Kattiz
Kattiz
3 years ago

Hej. Jag kan inte se svaren som du gett till de som kommenterat av någon anledning. Verkar vara många som det blir rinnigt för. Ska man vispa grädden innan man blandar den med resten? Hur länge kokar du karamelliserade mjölken?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Kattiz
3 years ago

Kommentarerna har strulat lite under en tid när bloggen uppdaterades med designen, så det ska snart funka som vanligt igen. Du kan vispa allt samtidigt. Ställ den gärna i frys om du önskar, det blir minst lika gott. Jag kokar inte mjölken allt – karamelliserad mjölk är dulce de leche (färdig kola). 🙂 Kram!

Sandra Hammarström
Sandra Hammarström
3 years ago

Jag gjorde denna till min födelsedag igår och har även ätit av den idag, och den är så god! Trodde att den skulle bli för sötsliskig men philadelphian väger upp sötman bra med sin syrlighet! Och den var godare nu dagen efter då den fått sätta sig i smakerna lite!

Jag hade inte alls samma problem som vissa andra med att den blev för flytande. Min håller sig stadig i kylen!

Det enda som jag kanske skulle notera är att cheesecaken står extremt bra för sig själv och behöver absolut inte vispad grädde till (om man inte vill ha bara för dekoration). Kakan är så krämig och smakrik som den är! Både jag och sambon tyckte att grädden kändes överflödig.

Så himla lätt att göra och kanongod! Två tummar upp!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sandra Hammarström
3 years ago

Tack snälla för din kommentar! Vad jag blir glad. 🙂 Kram. <3

Rebecca
Rebecca
3 years ago

Väldigt god! Inte det minsta rinnig 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Rebecca
3 years ago

Kul att höra! <3

Helena Lindvall
Helena Lindvall
3 years ago

Ska grädden vispas innan man rör ner den i färskosten?

Ida
Ida
3 years ago

Supergod! Kan rekommenderas. Jag frös in tårtan efter tillagning och la på dulce Leche och daim på toppen innan serveringen – blev toppenbra!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ida
3 years ago

Kul att höra. <3

Martina
Martina
2 years ago

Kan jag smälta ”dulchen” innan jag brer på den? Hade nog varit lättare då?

Sofia
Sofia
2 years ago

Hej!
Om man ska frysa in den, hur ska den så förvaras i kylskåpet och hur länge kan man ha den där ?

Martina
Martina
2 years ago

Hur länge ska det vispas? Flyffet och med grädden sen i?

Martina
Martina
2 years ago

Stod med denna innan å vispade å vispade å väntade på ett fast fluff ( med grädden i) Men jag vispade i en kvart minst å den blev inte fast.
Hur mkt ska ingredienserna vispas innan grädden ska ner, hur ska fluffet se ut? Har du kanske bilder på när du gör tårtan? Kanske det som inte vispats ordentligt?
Jag har köpt nya grejer nu å ska göra den igen. Så behöver svar snarast 🙂
Vet du vad det kan bero på att det inte blir bra??

Merlin
Merlin
Reply to  Martina
2 years ago

Håller med dig Martina!
Många bra frågor men aldrig några svar.
Svara gärna på detta Frida. ☺️

Alice
Alice
2 years ago

Kylskåp? Frysen måste du mena? 🙂 Det går inte att servera en kylskåpskall cheesecake 😃

Gunilla
Gunilla
2 years ago

Daim går inte hem hos alla här hemma. Tips på alternativ, tack.

Maria Manheij
Maria Manheij
2 years ago

Hej nu har jag testat denna 2 ggr då smaken är grymt go men min blir väldigt lös ? Vad gör jag för fel tro 🙈

Liselotte Engdahl
Liselotte Engdahl
2 years ago

Tänkte göra denna i helgen men med glutenfria kex är det lika mycket mängd smör?

Karolina
Karolina
1 year ago

Gjorde denna cheesecake tidigare idag, vispade och vispade men den blev aldrig ett hårt fluff. Tänkte att jag häller det i formen i hopp om att den sätter sig men efter 6-7 timmar i kyl är den fortfarande väldigt lös. Öppnar jag formen kommer allt att rinna. Hur kan jag rädda den? Lägga i frys eller testa att hälla ut allt i en bunke och vispa igen? Eller tillsätta mer grädde eller philadelphia?

Använde vispgrädde med 27% fetthalt, kan det vara problemet?

Nästa inlägg

Kalljästa frallor med kikärtor

60
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x