Chocolate chip cookies är en kaka som blivit omåttligt populär här på bloggen. Det kan jag verkligen förstå. För detta är en av de godsate småkakor jag någonsin bakat- och smakat!
https://www.youtube.com/watch?v=XSsyLIYPEls
Här visar jag er steg för steg hur ni enkelt lyckas med dessa cookies.
Chocolate chip cookies, 24 st:
Ingredienser:
220 g smör
3 dl brun farin strö
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl chokladknappar
+ flingsalt
Gör så här:
1. Börja att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker och strösocker.
3. Tillsätt sedan ägg, äggula och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
4. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej choklad och flingsalt) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg. Tillsätt 2.5 dl chokladknappar och rör ihop.
5. Låt degen stå i kylskåpet i 30 minuter.
6. Tag ut degen och dela i 24 jämnstora bollar. Lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa sedan med resterande chokladknappar och flingsalt efter smak.
7. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Jag misslyckades totalt med dessa, fattar inte vad gör jag för fel?
Det är svårt för mig att veta vad som går fel när jag inte vet hur du misslyckats? Hur blir kakorna? Hur känns degen? 🙂
Fungerar det att halva receptet?
Absolut! Det går jättebra. 🙂
Fantastiskt recept. Super goda. Jag bytte till glutenfritt mjöl, minskade mängden mjöl och tillsatta lite pofiber. Däremot hade jag inte chokladknappar hemma så jag hackade mörk o vitchoklad och där kunde jag haft mer choklad.
Men som sagt kakorna mumsiga. Tack för bra recept.
Hur blir dessa om man fryser dem? 🙂
De blir supergoda när du tinar upp dem – gärna en snabbis i micro eller varm ugn! 🙂
Går det att ta bort eller byta ut ägget?
Hej,
I receptet står det 3 dl farinsocker, men i youtubeklippet säger du 2 dl farinsocker, vilket är det som stämmer? 🙂
Har skrivit att det är blogginlägget man ska gå efter då jag säger fel i videon.. 🙂 Kram!
Fungerar dåligt i gasugn, hur gör jag?
Går det att utesluta äggen?
Jättegoda men vad kan det vara för fel om de inte flyter ut så mycket som du anger i videon? Jag tycker jag har ungefär samma höjd på kakorna som du har innan de går in i ugnen nämligen. Är det så att jag behöver öka på värmen i ugnen? Har i och för sig svårt att se att det ska vara det då jag nämligen är van vid att jag annars brukar vara tvungen att minska ner tiden andra saker är inne i ugnen för att de inte ska bli överbakta.
Om man ska baka glutenfritt, hur mycket glutenfritt mjöl rekommenderar du att använda?
Kan jag byta ut brunt farin strö mot något annat socker? Finns inte i Finland där jag bor😂🙈
Har ni muscovado? 🙂 Kram. <3
Det finns nog farinsocker i Finland! 🙂
Kan man frysa in dessa? ☺️
Absolut!! 🙂
Dessa är SÅ SJUKT goda och blir bra varje gång!! Alla som man bjuder på dessa blir lyriska!! WOW
Kul att höra! Det gör mig glad. <3
Ska baka dessa med min dotter idag. Är det 175 grader i varmluft el vanlig?
Hej! Vanlig över/undervärme! Kram <3
Hur länge håller kakorna om man inte fryser in dem? Kram!
I åtminstone en vecka håller de sig fina! 🙂
Kan man lage deigen noen dager i forveien?<3
Absolut, det kan du göra!! 🙂