Kakbollar med blåbär, ni vet en bit överbliven sockerkaka som blir till ljuvliga kakbollar genom att du tillsätter lite färskost och rullar till bollar. Jag gjorde precis sådana bollar av min blåbärskaka med smul som jag fick ett par bitar över från.
Jag kan ju hålla med om att färgen på dessa bollar inte blev så himla vacker, eller hur? Men desto godare. För blåbär är ju bara helt fantastiskt gott! Dessa är mina nya favoritkakbollar.
Kakbollar med blåbär, ca. 25 st:
Ingredienser:
500 g blåbärskaka
200 g färskost
300 g vit choklad
strössel
Gör så här:
1. Börja med att smula sockerkakan i en skål. Tillsätt färskosten och knåda ihop en smidig deg med händerna. Rulla sedan degen till 25 jämnstora bollar och ställ dem i frysen en stund.
2. Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme. Tag ut de frysta bollarna och doppa dem i chokladen. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd bricka och garnera med strössel.
Hoppas att ni ska gilla dessa bollar. ♥