Trifle cake, ja alltså en tårta i tre lager som serveras mer som en dessert. Otroligt enkel att baka och alldeles ljuvligt gott. Du kan variera ingredienser och smaker i det oändliga. I just denna har jag vanilj, jordgubb och lime.
Detta är en perfekt sista minuten- dessert inför midsommar. Baka sockerkakan ikväll och förvara i skafferiet tills imorgon. Sedan kan ni hjälpas åt att göra denna megastora dessertskål tillsammans med gästerna. Superkul!
Jag började med min gräddfyllning i botten, sedan på med smulad sockerkaka, färska jordgubbar och så lite rårörda jordgubbar på det. Och så lime såklart, det var pricken över i.
TIPS:
* Denna dessert är som allra godast samma dag som den görs.
* Du kan byta jordgubbar mot hallon eller blåbär, eller andra bär/frukt.
* Du kan även göra denna dessert i serveringsglas, gör på samma vis fast i små glas.
Trifle cake med jordgubbar, 20 portioner:
Ingredienser:
6 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 st sockerkaka (ca. 5-600 gram)
1.5 kg jordgubbar
1 dl rårörda jordgubbar eller jordgubbssylt
rivet skal av 2 st lime
Gör så här:
1. Börja med att vispa grädde, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker med elvisp till ett fast fluff.
2. Bred en tredjedel av gräddkrämen i botten av en stor skål.
3. Smula över en tredjedel av sockerkakan och toppa sedan med en tredjedel av de rensade och hackade jordgubbarna, och så en tredjedel av de rårörda jordgubbarna. Riv över lite limeskal.
4. Upprepa tills du använt samtliga ingredienser. Toppa med lite extra rivet limeskal.
Hoppas att det ska smaka! ♥