Brownie cookies med kokostosca, ja. Det är precis vad detta är! Himmelska kakor som påminner om en fudge brownie, toppade med en ljuvligt seg och kladdig kokostosca. Ni förstår så gott! Gillar man inte kokos så kan man byta den mot hackade nötter.
Jag har tidigare gjort Brownie cookies med flingsalt, snickers brownie cookies, brownie cookies med after eight, brownie cookies med center och brownie cookies med salt kola.
Brownie cookies med kokostosca, 15 kakor:
Kokostosca:
25 g smör
0.5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
0.5 dl strösocker
2 dl kokos
Brownie cookies:
200 g mörk choklad, 70%
125 g smör
2 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
2 stora ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här:
Kokostosca: 1. Smält ihop smör, grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt sjuda i ett par minuter och blanda sedan i kokos. Tag av från värmen och låt stå medan du gör kakorna.
Brownies: 1.Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält ihop choklad och smör i en kastrull på låg värme, låt stå.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker fluffigt med elvisp, vispa i 5 minuter.
4. Rör ner chokladblandningen i äggfluffet tills allt blivit väl blandat och vänd till sist ner de torra ingredienserna. Arbeta ihop en klumpfri smet.
5. Skopa upp smeten med jämna mellanrum på plåtarna.
6. Platta till kakorna lite och toppa med kokostoscan.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tag ut och låt svalna helt innan du flyttar kakorna från plåten.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Hej Frida
Tack för så fantastisk inspiration!
Tror du dessa skulle kunna göra sig som snittar istället? Eller har du tips på annan snittkaka med kombinationen choklad/kokos?
Tack på förhand!
Hejsan!
Jag undrar om dessa kakor går bra att frysa in?
Vänliga hälsningar
Tess Olsson
Tyvärr så är jag inte vän med recepten med brownie cookies. Mina blir bara heelt platta. Gör som receptet men dom flyter ut innan jag stoppat in dom i ugnen. Blir så frustrerad 🙁