Desserter

Key lime pie dip

Key_lime_pie_dipKey lime pie dip. Alltså en fluffig mousse som smakar som key lime pie, som du dippar frukt och bär i. Hur ljuvligt?
Grejen är att denna mousse var min fyllning i en tårta som ni ska få receptet på imorgon. Jag fick ganska mycket fyllning över och provade att äta den tillsamans med lite bär. Himmel så gott det blev. Perfekt söt/syrlig. Ljuvligt god. Kände genast att jag skulle fota av den och dela med mig av receptet som en dip. Perfekt dessert att umgås med familj och vänner över. Visst?

Key_lime_pie_dip3Dippen blir härligt fluffig och håller fint i kylskåpet i ett par dagar om ni vill förbereda den. Den passar som fyllning i tårtor, no bake- pajer och som dip. Du kan även frysa in den till en ljuvlig glass.

Key lime pie dip:

Ingredienser:
0.5 burk kondenserad sötad mjölk (burken är på 397 g)
1 lime – skal & saft
1 dl vispgrädde
50 g färskost

Gör så här:
1. Börja med att blanda den kondenserade mjölken med limeskal- och saft.
2. Vispa ihop grädde och färskost till ett fast fluff.
3. Rör ihop grädden med limeblandningen och rör tills allt blandats väl.
4. Häll upp på burk eller i en serveringsskål. Servera till frukt och bär.

Key_lime_pie_dip2Visst vore detta en perfekt dessert att servera på nyårsafton? Efter en mastig middag är det ofta gott att äta något lätt och fräscht. 🙂
Hoppas att det ska smaka! ♥

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bella
Bella
2 years ago

Ser gott ut! Vad kallar man bakverken som är med på bilden?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Bella
2 years ago

Det är Savoiardikex, sådana som används i bland annat tiramisu 🙂 Kram!

Melina
Melina
2 years ago

Gud så gott och smart! Letade efter en efterrätt till nyår som inte va så mastig

Vad är det för ”pinnar” på fatet?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Melina
2 years ago

Då kommer du att älska denna! Den är perfekt som en enkel efterrätt efter en middag. 🙂
Det är Savoiardikex, sådana som används i bland annat tiramisu. Kram!

Annjelica
Annjelica
2 years ago

Undrar också över pinnarna?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Annjelica
2 years ago

Savoiardikex, sådana som används i bland annat tiramisu! 🙂 Kram!

Osäker men
Osäker men
2 years ago

Jag tror att det är savoiardikex. De man använder till Tiramisu.

Linnea
Linnea
2 years ago

Låter gott! Sparar länken till sommaren när det är säsong för svenska bär.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linnea
2 years ago

Kul! Kram till dig! <3

Jeanette
Jeanette
2 years ago

Limedesserten jättegod, hur hittar jag creme brule recetet 3 ingridienser

chokladmousse med oreo

Nästa inlägg

Chokladmousse med oreo

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x