Key lime pie dip. Alltså en fluffig mousse som smakar som key lime pie, som du dippar frukt och bär i. Hur ljuvligt?
Grejen är att denna mousse var min fyllning i en tårta som ni ska få receptet på imorgon. Jag fick ganska mycket fyllning över och provade att äta den tillsamans med lite bär. Himmel så gott det blev. Perfekt söt/syrlig. Ljuvligt god. Kände genast att jag skulle fota av den och dela med mig av receptet som en dip. Perfekt dessert att umgås med familj och vänner över. Visst?
Dippen blir härligt fluffig och håller fint i kylskåpet i ett par dagar om ni vill förbereda den. Den passar som fyllning i tårtor, no bake- pajer och som dip. Du kan även frysa in den till en ljuvlig glass.
Key lime pie dip:
Ingredienser:
0.5 burk kondenserad sötad mjölk (burken är på 397 g)
1 lime – skal & saft
1 dl vispgrädde
50 g färskost
Gör så här:
1. Börja med att blanda den kondenserade mjölken med limeskal- och saft.
2. Vispa ihop grädde och färskost till ett fast fluff.
3. Rör ihop grädden med limeblandningen och rör tills allt blandats väl.
4. Häll upp på burk eller i en serveringsskål. Servera till frukt och bär.
Visst vore detta en perfekt dessert att servera på nyårsafton? Efter en mastig middag är det ofta gott att äta något lätt och fräscht. 🙂
Hoppas att det ska smaka! ♥
Ser gott ut! Vad kallar man bakverken som är med på bilden?
Det är Savoiardikex, sådana som används i bland annat tiramisu 🙂 Kram!
Gud så gott och smart! Letade efter en efterrätt till nyår som inte va så mastig
Vad är det för ”pinnar” på fatet?
Då kommer du att älska denna! Den är perfekt som en enkel efterrätt efter en middag. 🙂
Det är Savoiardikex, sådana som används i bland annat tiramisu. Kram!
Undrar också över pinnarna?
Savoiardikex, sådana som används i bland annat tiramisu! 🙂 Kram!
Jag tror att det är savoiardikex. De man använder till Tiramisu.
Låter gott! Sparar länken till sommaren när det är säsong för svenska bär.
Kul! Kram till dig! <3
Limedesserten jättegod, hur hittar jag creme brule recetet 3 ingridienser