Biskvier, Julbak, Långpannerecept

Polkabiskvier i långpanna

polkabiskvier_i_langpannaBiskvier i långpanna. Dessa smaksatta med Polka. Gissa om de blev ljuvliga? Jag älskar biskvier i långpanna, det är så mycket enklare att göra biskvier på detta vis. Då slipper man pillet och kladdet med att doppa varje biskvi för sig. Snabbt, enkelt och himla gott!

polkabiskvier_i_langpanna4Kolla chokladsmörkrämen? Den är så fluffig och len. Smakar inte alls typisk smörkräm och blir inte sådär ”tung”. Lätt och fluffig, så ska en riktigt bra smörkräm vara tycker jag! Jag har tidigare bakat biskvier i långpanna med daim.

Polkabiskvier i långpanna, 30 bitar:

Kakbotten:
500 g mandelmassa
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker
1 dl polkakarameller – mortlade/mixade till pulver

Smörkräm:
100 g mjölkchoklad
300 g rumsvarmt smör
2-3 droppar pepparmyntolja
2 dl florsocker
2 msk kakao

Garnering:
200 g choklad – jag använder mörk
1 tsk kokos- eller rapsolja
1 dl krossad polkakarameller

Gör så här:
Botten:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
2. Riv mandelmassan och blanda den med socker, äggvita och polka.
3. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten.
4. Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
5. Vänd sedan upp kakbotten på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det som fastnat i kakan.
Smörkräm:
1.
Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna.
2. Vispa smör, pepparmyntolja, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa i 4 minuter och rör sedan ner chokladen. Rör tills smörkrämen blandats väl.
4. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen.
5. Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen:
1. Smält ihop choklad med kokos- eller rapsolja och bred den över smörkrämen.
2. Låt stå en stund i kylskåpet och skär sedan i rutor innan chokladen stelnat helt.
3. Låt sedan stelna och förvara biskvierna i en tätslutande burk med lock i kylen.

polkabiskvier_i_langpanna1polkabiskvier_i_langpanna2Hoppas att det ska smaka! ♥

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carolina
Carolina
2 years ago

Det ser MAGISKT gott ut! Är detta något man kan frysa in? Eller hur länge klarar de sig i kylen? så många frågor! hehe KRAM

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Carolina
2 years ago

De är verkligen supergoda! Ja, du kan frysa in dem. De håller sig i upp till 3 veckor i kylskåp och i 2 månader i frys. 🙂 Kram!

Anette Rydell
Anette Rydell
2 years ago

Ser fantastiskt goda ut och så smidigt

Sofia
Sofia
2 years ago

Kan ha varit dom godaste biskvier jag ätit, någonsin!! 🙂
Ha en fantastisk jul! 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
2 years ago

Vad roligt att höra! Ha en underbar jul du också. Kram <3

Annika
Annika
2 years ago

Hej Jag undrar om man måste ha i pepparmynsolja i smörkrämen. Får inte ta på det.
Annika

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Annika
2 years ago

Det är inget måste!! Kram <3

karleksmums pepparkaka

Nästa inlägg

Kärleksmums med pepparkaka

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x