Biskvier i långpanna. Dessa smaksatta med Polka. Gissa om de blev ljuvliga? Jag älskar biskvier i långpanna, det är så mycket enklare att göra biskvier på detta vis. Då slipper man pillet och kladdet med att doppa varje biskvi för sig. Snabbt, enkelt och himla gott!
Kolla chokladsmörkrämen? Den är så fluffig och len. Smakar inte alls typisk smörkräm och blir inte sådär ”tung”. Lätt och fluffig, så ska en riktigt bra smörkräm vara tycker jag! Jag har tidigare bakat biskvier i långpanna med daim.
Polkabiskvier i långpanna, 30 bitar:
Kakbotten:
500 g mandelmassa
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker
1 dl polkakarameller – mortlade/mixade till pulver
Smörkräm:
100 g mjölkchoklad
300 g rumsvarmt smör
2-3 droppar pepparmyntolja
2 dl florsocker
2 msk kakao
Garnering:
200 g choklad – jag använder mörk
1 tsk kokos- eller rapsolja
1 dl krossad polkakarameller
Gör så här:
Botten:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
2. Riv mandelmassan och blanda den med socker, äggvita och polka.
3. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten.
4. Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
5. Vänd sedan upp kakbotten på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det som fastnat i kakan.
Smörkräm:
1. Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna.
2. Vispa smör, pepparmyntolja, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa i 4 minuter och rör sedan ner chokladen. Rör tills smörkrämen blandats väl.
4. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen.
5. Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen:
1. Smält ihop choklad med kokos- eller rapsolja och bred den över smörkrämen.
2. Låt stå en stund i kylskåpet och skär sedan i rutor innan chokladen stelnat helt.
3. Låt sedan stelna och förvara biskvierna i en tätslutande burk med lock i kylen.
Hoppas att det ska smaka! ♥
Det ser MAGISKT gott ut! Är detta något man kan frysa in? Eller hur länge klarar de sig i kylen? så många frågor! hehe KRAM
De är verkligen supergoda! Ja, du kan frysa in dem. De håller sig i upp till 3 veckor i kylskåp och i 2 månader i frys. 🙂 Kram!
Ser fantastiskt goda ut och så smidigt
Kan ha varit dom godaste biskvier jag ätit, någonsin!! 🙂
Ha en fantastisk jul! 🙂
Vad roligt att höra! Ha en underbar jul du också. Kram <3
Hej Jag undrar om man måste ha i pepparmynsolja i smörkrämen. Får inte ta på det.
Annika
Det är inget måste!! Kram <3
Måste verkligen baka detta imorgon. Låter så gott
Kul att du blev sugen att prova <3