Julbak

Skumtomtefudge

SkumtomtefudgeSkumtomtefudge. Alltså vit chokladfudge med skumtomtar. Smakar verkligen ljuvligt om jag får säga det själv. Innan jag provade denna fudge så trodde jag att den skulle bli alldeles för söt, men tji fick jag. Den är inte alls så söt som en kan tro. Himla god! Undra om jag ska prova detta med annat skumgodis också? Vad tror ni? Lakritsmarshmallows?

SkumtomtefudgeFörutom att den är himla god så är den också väldigt enkel att röra ihop. Prova själva så får ni se. 🙂

Skumtomtefudge, 30 bitar:

Ingredienser:
3.5 dl strösocker
75 gram smör
2 dl vispgrädde
20 st skumtomtar
250 gram vit choklad

Gör så här:
1. Blanda strösocker, smör och vispgrädde i en stor kastrull. Klipp sedan ner skumtomtarna och låt koka upp.
2. Sänk värmen och låt sjuda under omrörning tills alla skumtomtar smält ordentligt.
3. Tag av från värmen och rör ner hackad vit choklad. Rör ihop en slät fudge.
4. Häll upp i två klädda brödformar (1.5 l /form) och låt stelna i rumstemperatur.
5. Tag upp ur formen och skär i jämnstora bitar.

*Förvaras i en burk med tätslutande lock.

SkumtomtefudgeJag ska ge bort min burk i julklapp till en person som jag gillar väldigt mycket. Älskar att ge bort hemgjorda julklappar. Så fint, visst? ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bea
Bea
5 years ago

Hej!
Vilken kul idé!
Hur länge håller sig olika julgodis?
Bea

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Bea
5 years ago

Generellt håller sig allt julgodis 3-4 veckor i kylskåp. Men i frys håller det sig upp till 3 månader. 🙂 Kram!

Therése Larsen
Therése Larsen
5 years ago

Låter så gott vit choklad är det vit blockchoklad eller vanlig söt vit choklad?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Therése Larsen
5 years ago

Jag använde vanlig vit choklad. Men det funkar med båda! 🙂

Josefin
Josefin
5 years ago

Hej! Jag tänkte prova att göra dessa nästa vecka, men blir lite fundersam över vad du menar med brödformar 🙂 Är det såna djupa formar som man använder när man gör bröd du menar eller är det någon annan sort? 🙂

Med vänliga hälsningar,
Josefin

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefin
5 years ago

Hej! Ja, precis. Sådana limpformar. Dock är det såklart inget måste, vilken form som helst går ju bra. 🙂 Kram!

Caroline Tegneskog
Caroline Tegneskog
5 years ago

Gjorde dessa.. men de blev inte som på bilden.. de är så kladdiga och fastnar i varann.. kan man frysa dessa förresten?

Nästa inlägg

Ett litet hjärta

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x