Saftig sockerkaka med saffran. Hur fint får det bli tänker jag!
Jag älskar sockerkaka. Speciellt med saffran i, och speciellt när den är sådär riktigt saftig och härlig. Min fick smak av lite apelsin och vanilj också. En ljuvlig kombination.
Sockerkaka med saffran, 10 bitar:
Ingredienser:
50 g smör
1 dl vispgrädde
0.5 g saffran (1 paket)
3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk finrivet apelsinskal
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
+ Smör & kokos till formen
Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra samt bröa en sockerkaksform med kokos, ställ åt sidan.
2. Smält ihop smör, grädde och saffran i en kastrull på medelhög värme. Låt svalna en aning.
3. Vispa ägg och strösocker riktigt fluffigt med elvisp i 5 minuter.
4. Sikta ned de torra ingredienserna samt apelsinskal i äggsmeten, varva med det smälta smöret.
5. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
6. Grädda kakan längst ned i ugnen i ca. 30 minuter.
7. Tag ut och låt svalna en aning innan du vänder upp kakan på ett avsvalningsgaller. Låt svalna helt med formen på.
Visst är den fin?
Hoppas att det ska smaka! ♥
Vilken vacker form var här du köpt den?
Det är en gåva från länge sedan. Men sökte och fann den hos Cervera: https://www.cervera.se/produkt/bakform-kugelhopf?gclid=EAIaIQobChMImq6Rh96E3wIVTNiyCh24gABGEAQYECABEgIg4fD_BwE 🙂 Kram!
Så god den ser ut! Ha en toppendag 🙂 Jenny