Efter att inte ha sett solen på en hel vecka nu så tänkte jag att jag åtminstone måste baka någonting som liknar solens färg.. 🙂
Och gissa vad det blev? – En ljuvlig Saffransfudge med kondenserad mjölk. Oj så gott det blev. Jag älskar saffran och ser fram emot alla julbak med saffransdoft i huset. 🙂
Kolla så krämig fudge. Den är krämig, len och alldeles full av god saffranssmak.
Saffransfudge, 30 bitar:
Ingredienser:
1 burk kondenserad sötad mjölk
400 g vit choklad
1 g saffran
Gör så här:
1. Smält ihop alla ingredienser på låg värme över ett vattenbad.
2. Klä en brödform (2 l) med bakplåtspapper och häll sedan fudgen i formen.
3. Täck formen med plastfolie och låt fudgen stelna i kylskåp i 1 h.
4. Tag upp ur formen och skär i rutor.
TIPS:
* Förvara fudgen i en tätslutande burk med lock
* Fudgen förvaras i kylskåp
* Hållbarhet upp till 3 veckor
* Fudgen går bra att frysa
Hoppas att det ska smaka. ♥
Är det bakplåtspappret du lagt varje fudge i? 🙂
Svar ja! 🙂
Åh! Den här ser ju helt galet god ut! Min sambo är dock allergisk mot mjölk. Vet du om det går att byta ut den kondenserade mjölken mot någon/några mjölkfria alternativ?
Det finns kondenserad kokosmjölk 🙂
Ser så goda ut! Men hur gör man när man sk slå in dom i pappret? Försökte förra året men alla papper gick sönder!
Är det verkligen bara 1 gram saffran? Står det fel?
1 paket?
Det är 0,5 i ett paket så det behövs 2 paket
Är det verkligen bara 1 gram saffran?
1 paket låter mer rimligt!
Jag kör 1 gram = 2 paket. Smaken kommer fram som bäst då. Men du får göra precis som du vill. 🙂 Kram!
Wow fundgen ser ljuvliga ut måste prova att göra den. 🙂 Vad för vit choklad använder du?
Ha det bäst!!
Fazer vit choklad 🙂 Kram
Hej! Såg din video på youtube när du gör dessa, men då värmer du aldrig den kondenserade mjölken som det står att man ska göra här? Tänkt göra dessa och vill därför gärna veta vilken metod som ger bäst resultat!
Vill också veta! 🙂
Jag rörde ner saffran i chokladen när den var ganska varm (på spisen) vilket gjorde att det blev gulare. Använde även en annan sort av saffran som även den ger en gulare färg och starkare smak. Och så är bilderna redigerade med förhöjning av färg och kontrast, vilket videon inte är! 🙂 Kram <3
Tack för svar Frida! Vilken saffran använder du? O sen undrar jag också det som Stina skrev angående videon, ska man värma mjölken? Följer nog det som står i detta receptet, ska nämligen göra dom nu 😉
Dessa såg så ljuvligt goda ut, men jag läste fel på receptet och tog endast 100 gram.vit choklad, men det stelnade aldrig, behövs det verkligen så mycket choklad i för att det ska stelna? Hade även på lite havssalt ovanpå o själva smeten vart väldigt god
Undrar även varför dessa är gulare än de på videon? Har du i mer saffran i drsss?
Hej! Nej, jag rörde ner saffran i chokladen när den var ganska varm (på spisen) vilket gjorde att det blev gulare. Använde även en annan sort av saffran som även den ger en gulare färg och starkare smak. Och så är bilderna redigerade med förhöjning av färg och kontrast, vilket videon inte är! 🙂 Kram <3
Vilken av den kondenserad mjölken använde du den färdig kokta som är som kola eller den okokta.
Jag använde den från rainbow, funkade super!
Det finns en kondenserad mjölk – okokt! Det är en karamelliserad mjölk om den är kokad = kola! Kram <3
Så gott o enkelt det verkar! en fråga bara – är detta en fudge som blir lite ”för” söt för dem som tycker vit choklad är väldigt sött? Tror du på att i så fall blanda i lite salt o citron kanske? Eller är det helt enkelt så att fudgen är som bäst i sin enkelhet?! Tack för all inspiration!!☺️
Blev rätt så söt, ja. Men god smak.
Panik! Köpte tydligen osötad mjölk och det vägrar att stelna! Kan jag rädda detta på något sätt? Har det i kylskåpet i formen just nu. Eller måste det kastas 🙁
[…] Saffransfudge med kondenserad mjölk blogg.amelia.se […]
Jag gjorde dessa men blev inte helt nöjd med konsistensen, men jag fryste in dom och när jag gjorde saffransbullar så tröck jag i en i varje ☺️ Blev kanon gott!
Men åh! Tur att du kunde rädda dem. Låter supergott! Kram <3
Hej
om man inte har en vattentålig skål kan man göra detta direkt i kastrullen?? fast på riktigt svag värme
Hej, är det skillnad på block choklad och vanlig choklad? Jag köpte vit block choklad och min fudge blev kladdig och lite lös den ville inte bli stel. Fick slänga in den i frusen över natten och efter en tid ute så blir den kletig. Ånga vid ångbadet kanske kom in i smeten? Den är jätte god men kletig.
När det står i bakform 1.5l kan man ha i bakbalkar också? Vilken storlek isåfall?