Julbak, Mjuka kakor

Chokladkaka med pepparkaksfrosting

Chokladkaka med pepparkaksfrostingChokladkaka med pepparkaksfrosting. OJ så himla smarrigt!
Jag gjorde ett jobb åt en kund idag och då gjorde jag en saftig chokladkaka med frosting. När jag bakat den så blev jag så sugen på att göra en till fast till bloggen, och med lite andra ingredienser. Så det gjorde jag. Och det blev SÅ himla gott! Om ni bara visste. Ursprungsreceptet är mitt eget, minns ni min saftiga chokladkaka som ni gillade så? Den är det, fast här i julkostym!

Chokladkaka med pepparkaksfrostingSer ni så saftig kakan ser ut? Åh det är den bästa chokladkakan jag vet! Ska prova min kärleksmums med denna kakbotten nästa gång. Tror att det kommer att bli en hit. Men först – nu ska ni få receptet på denna himmelska skapelse.

Saftig chokladkaka med frosting, 35 bitar:

Chokladkaka:
115 g smör
140 g mörk choklad
2.5 dl vatten
3 dl strösocker
2.5 dl gräddfil
2 ägg
5.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt

Chokladfrosting:
250 g philadelphiaost
125 g smör
3 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk pepparkakskrydda – recept
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Garnering:
1.5 dl kokos
1 tsk pepparkakskrydda –  recept

Gör så här:
Chokladkaka:
1.
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt (35×25 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
2. Smält ihop smör, choklad, vatten och strösocker i en stor kastrull. Låt koka ihop tills allt smält ordentligt. Tag av från värmen och låt svalna i 5 minuter.
3. Rör sedan ner gräddfil och ägg, sikta ner de torra ingredienserna i kastrullen och arbeta ihop en klumpfri smet.
4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Kakan ska vara fast- och stickan ska vara torr när kakan är klar.
5. Tag ut kakan och låt den svalna helt.
Frosting:
1. Vispa philadephiaost och smör med elvisp i 5 minuter, till en fluffig smet. 2. Tillsätt resterande ingredienser och vispa i ytterligare 3 minuter, till en len och fluffig frosting.
3. Bred frostingen på den avsvalnade kakan.
Garnering:
1. Rosta kokosen i en het, torr panna.
2. Blanda med pepparkakskrydda och strö sedan kokosen över kakan.

Chokladkaka med pepparkaksfrostingHoppas att denna saftiga chokladkaka ska smaka! ♥

 

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
Linda
2 years ago

Ser hur god ut som helst!
Går den frysa in, blir frostingen okej?

Helena
Helena
2 years ago

Den ser super god ut, måste prova! 🙂
Brukar du väga mjölet eller använder du alltid ett dl mått?

Mvh Helena

Linda
Linda
2 years ago

Den ser så god ut.
Kan man använda färdig pepparkakskrydda från affären? Eller det kanske inte blir lika bra?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linda
2 years ago

Det kan du absolut göra! 🙂 Kram

Johanna
Johanna
2 years ago

Går denna att göra mjökkfri? Gräddfil vad skall man byta ut det till och Philadelphia ost vad skall man byta ut det till?/Johanna

Marie
Marie
2 years ago

Ska jag ha rumstempererat eller smält smör till frostingen?

Maria
2 years ago

Hej
Vet du om den går att frysa in med frosting?

Susanne
Susanne
2 years ago

Wow en så otroligt saftig och farligt god kaka!

Sara
Sara
2 years ago

Såå god! Jag och min mamma gjorde denna för några veckor sen och ska bjuda resten av familjen på julafton 🙂 De i köket på äldreboendet jag jobbar på ska även göra den till de äldre som de får som en efterrätt på nyårsafton 🙂

Rosa
Rosa
2 years ago

Bakade denna före julen och den blev verkligen jätte god. Chokladkakan var såå saftig och god & med frostingen blev det super gott!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Rosa
2 years ago

Vad roligt att höra!! 🙂 Kram <3

Gun-Britt
1 year ago

Den var väldigt god! Jag åt upp hela smeten innan det var klart. Men det verkar gott iallafall! Det går inte att frysa in jag testade frysa in Philadelphia, men detta funkade inte!

saffransfudge_kondenserad_mjolk

Nästa inlägg

Saffransfudge med kondenserad mjölk

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x