Kladdkakor och Brownies

Brownies med chokladganache

Brownies med chokladganacheBrownies med Chokladganache, smakar som sådana på café. Ljuvligt goda. Dessa brownies blir krämiga med mycket smak av choklad. Ganachen blir len och även den ganska krämig, som ni kan se på bilden. Jag toppar mina brownies med lite strössel, dels för färgens skull då det verkligen piffar upp det bruna, men också för att få in lite krisp. Om du önskar så kan du toppa med lite frön eller nötter annars. Tänk saltade mandlar eller cashew? Mums!

Brownies med chokladganacheJag har tidigare bakat en hel del brownies. Bland annat fudgy brownies, chokladbrownies med frosting, Brownie cookies och Brownies med dumlesnacks, för att nämna några. Jag gillar brownies, och detta recept klättrade snabbt upp högt på min brownielista.

Brownies med chokladganache, 20 bitar:

Brownies:
200 g smör
2 dl strösocker
2 dl muscovadosocker
1.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1.5 msk muscavadosirap
2 dl vetemjöl
2 msk maizena majsstärkelse
1 nypa salt

Chokladganache:
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
Brownies: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret i en stor kastrull och rör sedan ner resterande ingredienser.
Rör ihop en klumpfri smet och häll den i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 25 minuter, tag sedan ut och låt svalna helt.
Låt kakan stå i kylskåp i 2 timmar.
Chokladganache: Hetta upp grädden i en kastrull och rör ner chokladen. Rör tills all choklad smält och låt sedan stå i kylskåpet. Rör om 1 gång var 20e minut ungefär för att känna konsistensen. Låt stå till önskad konsistens – krämig och tjock.
Bred sedan ganachen på kakan och toppa eventuellt med strössel. Skär sedan i jämnstora rutor.

Brownies med chokladganacheHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma
Emma
5 years ago

Kan man frysa dem tror du?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
5 years ago

Det funkar! 🙂

Michael
Michael
5 years ago

Kan man bruge farinsocker i stedet for muscovadosocker?

Hälsningar från Danmark 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Michael
5 years ago

Det går bra! 🙂

Gunvy
Gunvy
5 years ago

Går det inte att skriva ut dina recept.

Robin
Robin
5 years ago

Går det bra att byta ut muscovadosirapen mot ljus eller mörk sirap?

Elisabeth
Elisabeth
Reply to  Robin
5 years ago

Jag tog mörk sirap istället.

Lina
Lina
5 years ago

Går det att byta ut sirapen till vanlig sirap?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
5 years ago

Det funkar! 🙂

Ann
Ann
5 years ago

Låter jättegott och ska baka detta i helgen. Men hur förvarar man kakan när den är klar? I kylskåp?
🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ann
5 years ago

Ja, i kylskåp eller frysen 🙂 Kram <3

Karoline
Karoline
5 years ago

Ska gräddan kokas, eller hur varm ska den bli?

Magdalena Thorèn
5 years ago

Är det ljust eller mörkt muscovadosocker man ska använda?
Älskar din blogg! 😀

Anna-Lena Rundblad
Anna-Lena Rundblad
5 years ago

Kan man ta cola zero istället?

Nästa inlägg

Gräddtårtans dag

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x