Hälsosamt

Energibollar – recept med Dadlar

energibollar med dadlarEnergibollar. Ett recept på små goda bollar med dadlar istället för socker. Jag älskar energibollar och har alltid med mig några stycken i en liten påse i väskan. Jag väljer att kalla dessa för ”energibollar” just för att det är det jag får av dem – energi. När jag är på språng och blodsockret sjunker lite så blir jag gärna lite sugen på något sött. Men då tar jag en eller två av dessa bollar och får tillbaka energierna igen. Ni får sedan kalla dem för det ni önskar, jag vet att det ibland kan vara känsligt med alla namn på sådant som inte är sockersött. Men en sak som är säker är att de i alla fall är himla goda!

Missa inte videon när jag bakar dessa Energibollar. ♥

Energibollar, 25 st:

Ingredienser:
20 st urkärnade färska dadlar
2 dl fiberhavregryn
1 dl nötter/frön
1.5 dl kokos
2 msk kakao
0.5 tsk vaniljpulver
0.5 dl espresso

Gör så här:
Mixa alla ingredienser i din matberedare.
Rulla sedan till 25 små bollar och rulla dem sedan i kokos.

* Förvaras i en tätslutade burk med lock i kylskåp.
* Håller i minst 2 månader.
* Går utmärkt att frysa.
Går att ta vatten istället för kaffe.
Går bra att byta mandeln mot andra nötter eller frön.

energibollar med dadlarDessa blir verkligen krämiga och goda med en tydlig kakaosmak! Det går såklart att minska på kakaon om man inte är så förtjust i den. Jag är inte överförtjust i dadelsmaken och har därför i en god kakao.

Hoppas att det ska smaka. ♥

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
5 years ago

går det att ta vanlig olja ( inte oliv) istället för kokosolja om man inte har det hemma?

Jonna
Jonna
5 years ago

Första gången jag bakar något utan socker, jag är chockad! Dessa smakar helt ärligt nästan som vanliga chokladbollar när de är kylskåpskalla. Tack Frida!<3

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jonna
5 years ago

Vad roligt att du gillar dem! De är verkligen goda 🙂 Kram fina Jonna! <3

Chokladbollsbiskvier i långpanna

Nästa inlägg

Chokladbollsbiskvier i långpanna

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x