Biskvier, Chokladbollar, Långpannerecept

Chokladbollsbiskvier i långpanna

Chokladbollsbiskvier i långpannaIdag, mina vänner så ska jag dela någonting ljuvligt med er. Nämligen Chokladbollsbiskvier i långpanna. Gissa HUR goda de var?
Idén till receptet kommer från min fantastiska vän Sabina, men jag har gjort om receptet till mitt eget. Och från allra första början är det fantastiska Camilla som kommit på idén att fylla biskvier med chokladbollssmet! SÅ fiffigt. Tack Camilla för inspirationen.
Ett tips är att kolla in hos både Sabina & Camilla, för de har båda så galet mycket gott och fint på sina bloggar. ♥

Chokladbollsbiskvier_i_langpanna2Ni vet, Biskvi + Chokladboll = SANT! Japp, så är det. Jag har länge velat prova dessa biskvier men det har liksom inte riktigt blivit av förrän nu. Ikväll ska pappa få ta med dessa biskvier på sitt AA-möte så att de får lite gott att fika på under kvällens stund tillsammans. De burkar alltid uppskatta mina bakverk vilket är så roligt.

Här finner ni biskvier med chokladsmörkräm och daim.

Chokladbollsbiskvier i långpanna, 30 bitar:

Biskvibotten:
500 g mandelmassa
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker

Chokladbollsfyllning:
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
8 dl havregryn
1 dl kokt kaffe (kallt)
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt

Garnering:
150 g mjölkchoklad
0.5 dl pärlsoker

Gör då här:
Botten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten.
Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
Vänd sedan upp kakbotten på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det som fastnat i kakan.
Fyllning: Mixa alla ingredienser till fyllningen i din matberedare. Mixa fluffigt. Smeten ska vara kladdig men ändå fast. Bred sedan ut smeten över kakan och låt stå i kylskåpet medan du smälter chokladen till garneringen.
Garnering: Smält chokladen på låg värme, låt svalna en aning och bred den sedan över kakan. Toppa med pärlsocker och låt sedan chokladen ”tjockna” en stund i rumstemperatur. Skär sedan kakan i lagom stor bitar och låt stelna helt i kylskåp.
* Förvara biskvierna i en tätslutande burk med lock i kylen.

Chokladbollsbiskvier_i_langpanna1Hoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
matmedmera
5 years ago

Ser så gott ut och lätt att göra!

Sylvia
Sylvia
5 years ago

MUMS!

Sofia
Sofia
5 years ago

Kan man byta ut mandeln till något annat ( allergisk )?

Sofia
Sofia
5 years ago

Kan man byta ut mandeln till något annat vid allergi?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sofia
5 years ago

Absolut! Solroskärnor, pumpakärnor eller något annat som du gillar. 🙂

Stephanie
Stephanie
5 years ago

Hej!:) Hur rekommenderar du att jag ska göra angående förvaring, om jag vill baka denna 2 veckor innan användning?:) kan man ha den i kylen eller är det frysen som gäller?:)

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Stephanie
5 years ago

Hej! Frysen skulle jag säga blir allra bäst 🙂

Malou_efter_tio

Nästa inlägg

Efter tio med Malou

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x