Kanelbullemuffins. Ja, alltså enkla muffins som smakar som nygräddade kanelbullar. Himla smidigt när en är akut sugen på Kanelbullar men inte orkar stå i köket en halv dag.
Här visar jag steg för steg hur jag bakar dessa Kanelbullemuffins.
Saftiga Kanelbullemuffins, 12 st:
Ingredienser:
100 g smör
2 tsk kanel, malen
1 tsk malen kardemumma
2 dl strösocker
2 ägg
1.5 dl filmjölk
4.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
+ Pärlsocker till garnering
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
Smält smöret och blanda ner kanel samt kardemumma.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smör, rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna!
* Förvara dina muffins i en tätslutande kakburk.
* Går utmärkt att frysa in i plastpåsar.
Hoppas att det ska smaka. Kram! ♥
Oj så saftiga o goda dom blev,bakade dessa i eftermiddagsFirade kanelbullens dag i förväg o nu finns det inte många kvar
Så du tjuvstartade alltså.. 😉 Kul att du gillar dem! Stor kram <3
Ser så goda ut men jag har inte filmjölk här hemma. Finns det något man kan byta ut filmjölken mot?
Jag tog turkisk yoghurt,blev supersaftiga
Gräddfil, naturell yoghurt eller vanlig mjölk 🙂 Kram!
Kan man göra detta recept i typ en långpanna eller sockerkakspanna?
Om man vill göra dubbel sats är det bara att dubbla allting då? 🙂
Svar ja! 🙂
Ser supergoda ut! Skulle testa att baka dom och följde receptet till punkt och pricka, hade i 4,5 dl mjöl osv. Men de blev mer en deg än smet. Vad gör jag för fel? 🙁
Gjorde 12 muffins i muffinsplåt och de behöver minst 15 min på sig i ugnen. Vid 10 min var mina fortfarande alldeles kletiga. Men det doftar ljuvligt!
Hej! Hoppas att de blev goda. 🙂
Alla ugnar är olika effektiva därav är det alltid bra att inte gå endast efter tiden i receptet utan mer på känsla också. Kram