Mina vänner, jag har en ny favoritsmåkaka! Snickerdoodle. Alltså en seg småkaka med smak av kanel. Jag har bakat dem tidigare, då för några år sedan. Och så bakade jag dem idag igen och kan inte alls minnas att de var såhär goda. Verkligen en småkaka precis i min smak. Krispiga kanter och segt i mitten. Och så smakar hela kakan kanel, det är så gott.
Kakorna bakas snabbt och enkelt, funkar superbra att frysa in och förvaras annars i en kakburk med lock i skafferiet.
Snickerdoodles, 12 kakor:
Ingredienser:
110 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Garnering:
0.5 dl strösocker
0.5 msk kanel
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa smör och strösocker med elvisp eller i din assistent. Vispa i ca. 3 minuter tills smöret blivit krämigt. Tillsätt ägget och vispa ihop till en slät smet.
Rör de torra ingredienserna i en bunke för sig och arbeta sedan ner dem i smeten. Knåda ihop en smidig deg.
Dela degen i 12 jämnstora delar och rulla varje degbit till en boll.
Blanda strösocker och kanel till garneringen och rulla sedan alla bollar i sockerblandningen, lägg dem sedan på plåten och platta till lite lätt.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
Tag ut och låt svalna innan du flyttar dem från plåten.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Jag glömde platta till dem innan ugnen och insåg de mär de aldrig sjönk. Blir de dåliga tror du? Lär ju bli en mjuk kaka…