Drycker

Brygga te i kaffebryggare

Te i kaffebryggareAtt brygga te i kaffebryggaren är någonting som jag gjorde för första gången här om kvällen. Jag kände hur min hals började ömma och svida och kände då plötsligt ett stort behov av att dricka te. Eget te med citron, ingefära och honung. Och istället för att dra fram kastrullen och koka vatten på så vis så kom jag på den briljanta idén att jag faktiskt måste kunna brygga te i vår lilla kaffebryggare. Jag skulle ju i sådant fall få te på nolltid.

Te i kaffebryggareSagt och gjort. Jag hackade bitar av ingefära som jag slängde ner i kaffekannan tillsammans med saften från två pressade citroner. 6 koppar vatten hällde jag i bryggaren och fick alltså ut nästan en hel kanna med ljuvligt te.

Te i kaffebryggareHonung rörde jag ner när allt vatten blivit bryggt. Teet blev himla varmt vilket gjorde att honungen smälte fint. Alltså ni förstår inte hur smart detta var! Det tog endast ett par minuter och det blev otroligt bra. Smaken blev super, jag kände både citronen och ingefäran. Teet blev riktigt varmt vilket jag gillar. Och det var bara så smidigt!

Te i kaffebryggareSom ni ser så har jag plockat bort hållaren för kaffefiltret samt locket på kannan. Det är för att jag inte ville riskera att få en bismak av kaffe i mitt te. Och det blev ingen smak alls av kaffe. Jag diskade ur kaffekannan innan jag bryggde mitt te och det märktes som inte att det var gjort i en kaffebryggare.

Citron- och ingefärste, 6 koppar:

Ingredienser:
2 citroner
1 stor bit ingefära (efter smak)
1 msk honung

Gör så här:
Pressa citronen och häll saften i kannan till din kaffebryggare.
Hacka ingefäran grovt och tillsätt den i kannan.
Häll 6 koppar vatten i bryggaren och börja brygga.
Vänta tills teet bryggt färdigt innan du rör ner honungen.

Te i kaffebryggareBerätta gärna vad ni tyckte om mitt te-tips! Och dela gärna med er om ni också har ett smart tips som underlättar i köket.

Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan så att jag vet ifall ni gillar inlägg som detta. Kram! ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
Johanna
5 years ago

Åkte på en dunderförkylning i går så detta receptet kom precis lägligt! Sitter och dricker en kopp just nu! Gjorde det dock i en vanlig kastrull

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Johanna
5 years ago

Men fy vad tråkigt! Krya på dig. <3

Marielle
Marielle
5 years ago

Fast det var ju inget te i???????

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Marielle
5 years ago

Men det blir som te 🙂

Sara
Sara
5 years ago

Jag har bara en fundering, när man gör ingefärsshots ska inte vattnet med ingefäran vara varmare än 60 grader eftersom några av de nyttiga sakerna då försvinner, så jag funderar på om inte vattnet blir lite för varmt när man gör det så? Jag brukar själv koka upp vatten och sen lägga i citron och ingefära när det har svalnat lite, men annars skulle ju detta vara supersmidigt sätt att göra det på! 😀

Snickerdoodles

Nästa inlägg

Snickerdoodles - småkakor med kanelsmak

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x