För ett par dagar sedan så visade jag en liten story på min instagram när jag bakar denna kladdis. Fick hundratals meddelanden och mail där ni frågade VAD det var för smarrig smet, och vad det skulle bli. Svaret är att det blev en ljuvlig Strösselkladdkaka. Alltså en vit chokladkladdkaka med smarrigt strössel inuti. Sååå god! Och så himla härlig att servera. Barnsligt tjusig!
Jag hade i 0.75 dl karamellströssel i min kladdis, man kan ha både mindre och mer. Men jag tycker att 0.75 dl blev alldeles lagom.
Strösselkladdkaka, 12 bitar:
Ingredienser:
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
1.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0.75 dl strössel
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 22 cm.
Smält smör och vit choklad på låg värme, låt stå.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål. Tillsätt sedan vetemjöl och vaniljsocker och rör ihop lite snabbt. Arbeta sedan in smörblandningen och rör ihop en klumpfri smet.
Tillsätt till sist strösslet och rör ihop tills smeten blandats väl.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter.
Tag ut och låt svalna en stund innan den sedan får stå i kylskåp i minst 2 timmar.
Hoppas att det ska smaka. Och glöm inte att tagga #bakamedfrida på instagram ifall ni postar en bild på något ni bakat efter mina recept. Gillar att få kontakt med er på så vis. Kram!! ♥
Rör ihop socker och ägg, man ska alltså inte vispa ihop de med elvisp eller?
Precis, inte vispa ihop! Bara röra med en slickepott 🙂
Så glad att du bakar mer med vit choklad! Nu vet jag vad jag ska baka imorgon 🙂
Kul att du gillar vit choklad! Mer recept med vit choklad kommer. Kram! <3
Hej hallå!
Vad har du spritsat på? Är det vispgrädde eller nåt annat gott?
Hej! Det är vispgrädde med lite strössel på 🙂
[…] Strösselkladdkaka. För dig som vill baka något som går hem särskilt hos de små – denna strösselkladdis är för dig. SÅ enkel att baka, himla god och också fantastiskt fin. Visst blir det fint med färgat strössel? […]