Ni vet min galet goda Äppelkaka? Gammeldags Äppelkaka. Den är den allra godaste äppelkakan. Tro mig när jag säger att jag har ätit många äppelkakor genom livet. Och denna är den absolut godaste. Inget bakpulver i denna men ändå blir den otroligt porös och god. Och ytan är frasigt och lite marängsegt.
Ser ni så saftig den är? Den är bakad efter ett jättegammalt recept som jag gjort om. Det jag ändrat är kaffekoppsmått till decilitermått. Annars är det exakt samma som det receptet jag ärvt för många år sedan.
Äppelkaka, 10 bitar:
Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 stora äpplen
strösocker och kanel till topping
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en springform 24 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker riktigt poröst och tillsätt sedan det smälta smöret och vetemjöl. Rör ihop en slät smet och häll den sedan i formen.
Skala och kärna ur äpplena, skär dem sedan i skivor och tryck ner dem i smeten. Strö över strösocker och kanel och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30-35 minuter.
Tag ut och låt svalna innan du skär upp den.
Serveras gärna med vaniljsås. Hoppas att det ska smaka. ♥
Inget bakpulver
Nej, inget bakpulver 🙂
Om man endast he varmlufts ugn, är graderna detsamma ändå?