För er som följt mig länge här på bloggen kommer det nog inte som någon nyhet att jag fullkomligt älskar chocolate chip cookies. Och att göra många små cookies till en jättecookie är så himla enkelt och smidigt. Jag har tidigare gjort stora cookies, bland annat min chocolate chip cookie pizza.
Igår gjorde jag en av mina favoriter – en jättecookie med choklad och daim. Den är så galet god! Och så enkel att göra.
Jättecookie med choklad och daim, 8 bitar:
Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
150 g mörk choklad
3 st små daim
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en springform (20 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker fluffigt. Rör sedan ner ägget och de torra ingredienserna (utom choklad och daim). Arbeta ihop en smidig och kladdig deg.
Rör ner 100g hackad choklad (eller chokladknappar) samt två stycken av de små daimen, som du hackar lagom grovt.
Tryck ut degen i formen och strö sedan över resterande choklad och daim.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter. Tag ut och låt svalna helt.
Lycka till med bakningen! Hoppas att kakan ska smaka. ♥
Hej! Menar du liten daim som typ de på påse eller de som är stycksak typ? Tack för ett härligt recept!
Stycksak! 🙂
Hej!
Jag har en liten undran, detta har kanske besvarats tidigare men har inte följt dig mer än några månader och dina recept är verkligen toppen! 🙂
Du äter vegansk mat men du bakar sällan veganskt, hur kommer detta sig? Eller äter du inte av dina bakverk mer än en smakbit?
Tack för en toppenblogg och ett fint instagramflöde!
Hej! Jag är lakto-ovo vegetarian, alltså äter jag ägg och mejeriprodukter. Jag bakar med smör, grädde och ägg för att jag gillar det. Äter dock nästan bara vegansk mat, och det är för att jag älskar att laga vegansk mat. Men ibland lagar jag en färssås med grädde i eller en lasagne med mycket ost. Äter det jag känner för. Men dock aldrig kött av något slag! 🙂 Kram. <3
Hej, älskar dina recept 🙂
Går det att baka utan havregryn? Jag är ute efter att kunna baka likadan cookie som den på pizza hut 😀
Mvh Therese
Det går att skippa havregryn! 🙂 Kram <3
Tack för svaret 🙂 Ersätter jag havregrynen med lika delar mjöl då?
Kram
Amelia, can you translate this one into English, please?
Hej,
Funkar den att frysa?
Vad är bäst i så fall? Färdig kaka eller smeten innan den har gått in i ugnen?
Hej! Kan man göra typ kakor av denna också eller kan man bara göra en stor? Som tex såna subwaycoockies fast med detta receptet om du förstår vad jag menar? Mvh
Vad rekommenderar du för temperatur samt tid för varmluftsugn? 🙂
Hej!
Går det att byta ut mjöl mot ett glutenfritt alternativ, exempelvis mandelmjöl eller liknande?
Har en vän som älskar cookies, men är glutenintolerant.
Kram!
Jag har bara gjort den glutenfri och den blir magiskt god. Använder glutenfri mix för ljust bröd.
Kan denna förvaras i kyl? Eller blir den hård då?