Tårtor

Rulltårta – recept med sylt

Rulltårta med syltRulltårta kan vara en av mina favoriter. Särskilt sommartid, både att baka och att äta. En rulltårta bakar du på ca. 20 minuter och det är liksom inga konstigheter. Det räcker med sylt som fyllning, ingen topping krävs. Enklare blir det inte. Men om det skulle vara så att man ska baka något mer ”festligt” så är det bara att göra bakelser av tårtbitarna. Lägg dem på fat, spritsa på t.ex. grädde och toppa med färska bär.

Rulltårta med syltJag äter min rulltårta med hemkokt hallonsylt som enda fyllning. Det är den godaste fyllningen i en rulltårta tycker jag. Lättsamt och lite syrligt. Och den gör sig alldeles perfekt i den saftiga rulltårtan.

Rulltårta med hallonsylt, 12 bitar:

Rulltårta:
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:
2.5 dl hallonsylt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt på hög hastighet med elvisp eller i assistent, i ca. 5 minuter. Vänd ner mjölken samt de torra ingredienserna.
Rör ihop en klumpfri smet. Bred ut smeten på plåten och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 5 minuter, till en gyllene färg.
Lägg ut ett bakplåtspapper på en annan plåt och strö över lite strösocker. Tag ut den gräddade tårtbotten och vänd upp det på den sockrade pappret.
Drag bort bakplåtspapperet från tårtbotten och låt den sedan svalna.
Bred på sylten på den avsvalnade tårtbotten och rulla ihop till en tight rulle.
Förvaras lätt inplastad i kylskåp till servering.

Rulltårta med syltSer ni så saftig den är? Hoppas att det ska smaka! ♥

Tips på fler rulltårtor:
Kladdkaksrulltårta med chokladbollssmet

Rulltårta med hallongrädde
Himmelsk jordgubbsrulltårta
Kladdkakstårta med kakdeg
Prinsessrulltårta

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Louise
Louise
5 years ago

Så god den ser ut! Hur stor plåt använder du?
Mvh Louise

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Louise
5 years ago

30×40 cm 🙂 Kram!

Almeida
5 years ago

Ser ju galet gott ut!

Maria
5 years ago

Åh, det där såg väldigt gott ut! 🙂

Tilde
Tilde
4 years ago

Ett tips är att stö socker direkt på kakan istället för pappret, då åker inte sockret överallt 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tilde
4 years ago

Toppentips! Det har jag börjat med på senare tid. 🙂

trackback
3 years ago

[…] bäst är dock Semmelrulltårta, för det är ju precis vad det är. En blandning mellan semlaoch rulltårta. Oavsett så är denna alldeles magiskt god! En rulltårta som jag verkligen rekommenderar er alla […]

Kladdkaka med Hallonmarängsmörkräm

Nästa inlägg

Fridas Bakutmaning - Juli

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x