Godis

Cookie dough att äta

Cookie dough att ätaMånga av er som följt mig ett tag vet säkerligen att jag fullkomligt ÄLSKAR COOKIE DOUGH. När jag ska baka Chocolate chip cookies så blir det aldrig så många kakor som jag behöver, och den enda anledningen till det är att jag inte kan hejda mig under bakandets gång. Jag äter för mycket deg. Men det är ju så himla gott! Så just därför har jag idag gjort en Cookie dough som inte ska bakas av utan kan ätas direkt ur bunken om en så önskar.

Cookie dough att ätaDu kan även rulla små bollar som du sedan rör ner i en glassmet, göra cookie dough praliner, chokladbollar med kakdeg, kladdkaksbollar med kakdeg eller något annat smarrigt.

Cookie dough, 1 stor sats:

Ingredienser:
200 g smör
2 dl farinsocker
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0.75 dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 dl chokladknappar

Gör så här:
Börja med att vispa rumsvarmt smör med farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa ordentligt fluffigt! Tillsätt sedan mjölken och rör om. Arbeta ner vetemjöl och knåda ihop en smidig deg. Tillsätt till sist chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
Plasta in degen och förvara i kylskåp i 1.5 vecka eller frys ner och förvara ca. 2 månader.

Gillar du att smaka av Kakdegen när du bakar?

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lisa
Lisa
5 years ago

Och om jag ändå vill baka av kakorna? Bör jag ha ett annat recept då eller funkar detta? Ugnstemp å tid i såna fall? 🙂
Tack för en härlig blogg! Kram

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lisa
5 years ago

Om du ska baka kakor så rekommenderar jag detta recept: http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2018/04/06/sega-chocolate-chip-cookies/ Kram!

Jenny
Jenny
5 years ago

Jag smakar alltid av degen, det blir liksom alltid lite kvar i bunken //Jenny

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Jenny
5 years ago

Ellerhur! Hoppsan liksom.. 🙂

Viktor
Viktor
5 years ago

Får man fråga vart tusan du får tag på chokladknappar? De som jag sett själv i affärerna är ju odense-choklad och en relativt liten påse som kostar som tusan och inte ens värt det någonstans.

Så har du något tips på hur man får tag på dessa, eller rentav vilka du använder? 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Viktor
5 years ago

Jag köper 10-kilos lådor med chokladknappar. Använder den chokladen till allt och det går åt en del här hemma. Dock är den betydligt dyrare än Odense, jag beställer från Belgien som har en väldigt fin choklad. Men det du kan göra är ju att köpa en billigare choklad som du sedan smälter ner och gör egna chokladknappar av. Det funkar superbra! Kram

Hemmarecept
5 years ago

Ååh vad gott det ser ut!

Jennie
Jennie
5 years ago

Hej!
Låter som ett supergott recept, men måste fråga, går det att göra så smeten blir glutenfri? Har du några bra tips på glutenfria alternativ att använda istället?

Carro
Carro
5 years ago

Åh va mumsigt! Då ska jag baka det med mina barn nån dag, vi är galna i kakdeg, ibland skippar vi lördagsgodiset och göra en sockerkakssmet som vi delar på istället.. Hehe.. Och när mamma bakar bullar så ringer hon alltid mig, då kommer jag över och äter ogräddade bullar med smör, socker och kanel.. Lite ont i magen efteråt är skit samma, det är så värt det! Haha!

Sara
Sara
5 years ago

Klart man måste smaka på degen
Kan man tillsätta jordnötssmör i degen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sara
5 years ago

Absolut! Mums!! <3

Matilda
Matilda
5 years ago

Rekommenderar du att man använder ljusa eller mörka chokladknappar?

Eva
Eva
4 years ago

Hej! Denna Cookie dough var underbart god😊tack för ett grymt recept😀

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Eva
3 years ago

Vad roligt att höra! Kram <3

Paprikasås med Rostad potatis

Nästa inlägg

Paprikasås med rostad potatis

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x