Många av er som följt mig ett tag vet säkerligen att jag fullkomligt ÄLSKAR COOKIE DOUGH. När jag ska baka Chocolate chip cookies så blir det aldrig så många kakor som jag behöver, och den enda anledningen till det är att jag inte kan hejda mig under bakandets gång. Jag äter för mycket deg. Men det är ju så himla gott! Så just därför har jag idag gjort en Cookie dough som inte ska bakas av utan kan ätas direkt ur bunken om en så önskar.
Du kan även rulla små bollar som du sedan rör ner i en glassmet, göra cookie dough praliner, chokladbollar med kakdeg, kladdkaksbollar med kakdeg eller något annat smarrigt.
Cookie dough, 1 stor sats:
Ingredienser:
200 g smör
2 dl farinsocker
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0.75 dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 dl chokladknappar
Gör så här:
Börja med att vispa rumsvarmt smör med farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa ordentligt fluffigt! Tillsätt sedan mjölken och rör om. Arbeta ner vetemjöl och knåda ihop en smidig deg. Tillsätt till sist chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
Plasta in degen och förvara i kylskåp i 1.5 vecka eller frys ner och förvara ca. 2 månader.
Och om jag ändå vill baka av kakorna? Bör jag ha ett annat recept då eller funkar detta? Ugnstemp å tid i såna fall? 🙂
Tack för en härlig blogg! Kram
Om du ska baka kakor så rekommenderar jag detta recept: http://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2018/04/06/sega-chocolate-chip-cookies/ Kram!
Jag smakar alltid av degen, det blir liksom alltid lite kvar i bunken //Jenny
Ellerhur! Hoppsan liksom.. 🙂
Får man fråga vart tusan du får tag på chokladknappar? De som jag sett själv i affärerna är ju odense-choklad och en relativt liten påse som kostar som tusan och inte ens värt det någonstans.
Så har du något tips på hur man får tag på dessa, eller rentav vilka du använder? 🙂
Jag köper 10-kilos lådor med chokladknappar. Använder den chokladen till allt och det går åt en del här hemma. Dock är den betydligt dyrare än Odense, jag beställer från Belgien som har en väldigt fin choklad. Men det du kan göra är ju att köpa en billigare choklad som du sedan smälter ner och gör egna chokladknappar av. Det funkar superbra! Kram
Ååh vad gott det ser ut!
Hej!
Låter som ett supergott recept, men måste fråga, går det att göra så smeten blir glutenfri? Har du några bra tips på glutenfria alternativ att använda istället?
Åh va mumsigt! Då ska jag baka det med mina barn nån dag, vi är galna i kakdeg, ibland skippar vi lördagsgodiset och göra en sockerkakssmet som vi delar på istället.. Hehe.. Och när mamma bakar bullar så ringer hon alltid mig, då kommer jag över och äter ogräddade bullar med smör, socker och kanel.. Lite ont i magen efteråt är skit samma, det är så värt det! Haha!
Klart man måste smaka på degen
Kan man tillsätta jordnötssmör i degen?
Absolut! Mums!! <3
Rekommenderar du att man använder ljusa eller mörka chokladknappar?
Hej! Denna Cookie dough var underbart god😊tack för ett grymt recept😀
Vad roligt att höra! Kram <3