Långpannerecept, Mjuka kakor

Rabarberkaka i långpanna

Rabarberkaka i långpannaHjälp alltså, vad god denna Rabarberkaka blev. Och vet ni vad det bästa är med denna kaka (förutom att den är ljuvligt god)? Det är att den är ofantligt enkel att baka! Både smuldegen som toppar kakan samt själva smeten till kakan mixas ihop i en matberedare. Supersnabbt, superenkelt och supergott! Världens enklaste och godaste rabarberkakan med en härligt doftande smak av kanel.

Rabarberkaka i långpannaJag smakade ett par rutor, och sedan fick min pappa ta med resten till sitt AA-möte i fredags. Det blev minst sagt mycket uppskattat med Rabarberkakan på mötet. Så himla roligt att glädja andra med mina enkla bakverk.

Rabarberkaka i långpanna, 20 stora bitar:

Ingredienser:
200 g rabarber
1 msk strösocker & 1 msk kanel
250 g smör
3 dl strösocker
8 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tssk vaniljsocker
3 ägg
1.5 dl mjölk
1 dl naturell 
yoghurt

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt (30x40cm) med bakplåtspapper. Hacka rabarbern och blanda med 1 msk strösocker och 1 msk kanel, ställ åt sidan.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda ihop till en smuldeg. Tag ur 3 dl smuldeg och ställ åt sidan – detta ska smulas över kakan.
Tillsätt ägg, mjölk och yoghurt i matberedaren. Arbeta snabbt ihop till en klumpfri smet. Bred ut smeten i långpannan.
Fördela rabarbern jämnt över kakan och strö sedan smuldegen över kakan.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–30 min. Låt kakan svalna och skär den sedan 
i rutor.

Hoppas att det ska smaka! ♥

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bea
Bea
2 years ago

Go morron!
Jag köpte rabarber igår, så detta recept kom som ett brev på posten.
Men jag jargongen matberedare.
Mixerstav är det närmsta…
Bea

matmedmera
2 years ago

Smaskig rabarberkak! Ska testa receptet idag!

Tina
Tina
2 years ago

Jag har en matberedare av mindre modell och den klarade inte hela smuldegen. Bytte till elvisp med degkrokar och gick över till vanliga visparna när ägg, mjölk och yoghurt hällts i. Gick mycket bättre!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tina
2 years ago

Toppen! Tack för tips. 🙂 Kram!

Micaela
Micaela
2 years ago

Jag fick inte det att funka i nedre delen av ugnen på 20 min ….?

Kim
Kim
2 years ago

Testade att byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl och det gick superbra. Fick ha den i ugnen några minuter extra bara 🙂 Jättegott recept!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kim
2 years ago

Vad kul! Bra tips för de som inte kan äta gluten. Tack för att du delar med dig! Kram <3

Biskvier i långpanna

Nästa inlägg

Biskvier i långpanna

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x