Alltså, hörni. Biskvier i långpanna. Holy Moly så ljuvligt! Det är min fantastiska vän Sabina som driver bloggen Sweet and simple som är hjärnan bakom dessa godingar. Det är hon som kommit upp med denna idé. Tack Sabina, för inspirationen du sprider! ♥
Jag vet inte vad jag ska säga om dessa godbitar. De är så goda att man baxnar! Min pappa är hos oss och tar hand om hundarna medan vi är borta på jobb nu, och innan vi åkte så fick han såklart smaka biskvierna. Han sade att det var det godaste han ätit någonsin. Han gick liksom runt hemma hos oss och sjöng. Tur för honom som ska bo där ett dygn att jag lämnade plåten med biskvier hemma. Men synd för oss, för det lär knappt finnas någon kvar när vi är hemma igen.. 🙂
Biskvier i långpanna, 30 st:
Ingredienser botten:
500 g mandelmassa
3 st äggvitor
1 dl strösocker
Ingredienser smörkräm:
100 g mjölkchoklad
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
Garnering:
200 g mörk choklad
2 st dubbeldaim
Gör så här:
Botten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten på plåten.
Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
Smörkräm: Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna.
Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa ner chokladen.
Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen. Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen.
Hacka daimen. Smält chokladen och bred den över smörkrämen, toppa sedan med daim. Låt chokladen stelna och skär kakan i lagom stora rutor. Förvara biskvierna i kylen.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Men åh vilken bra idé! Magiskt! Jag bakar aldrig biskvier för att det känns så omständigt, älskar dem dock! Så den här idén alltså, wow!
En fråga: Går biskvierna att frysa in??
Svar ja! De håller bra i frysen i ett par månader. 🙂
Stämmer det verkligen att smöret ska smältas till smörkrämen? Och varför står det i så fall i ingrediensförteckningen att smöret ska vara rumsvarmt?
Det står att chokladen ska smältas, inte smöret!
Vad kan man använda istället för 500g mandelmassa? Ingen tycker om mandelmassa hemma :-/
Biskvier smakar inte mandelmassa när dom är klara 🙂 tror inte dom hade tänkt på mandelmassa när de hade ätit dom
Nu är botten uttagen ur ugnen, nu ska den få svalna i lugn och ro och sedan blir det fortsättning 😉 Blir fredagsfika på jobbet imorgon!
Min botten fick ingen färg och nu efter ca 30 minuter är den fortfarande kladdig…rättar det till sig när den fått svalna helt? För nu är den fortfarande mer än ljummen.
Det kan ju vara så ibland då alla ugnar är olika effektiva. Man får alltid prova sig fram lite. Fick du någon ordning på det? Kram!
MEN SHITT VA SMART! Jag ääälllskar biskvier, men har aldrig vågat mig på att baka egna, detta låter som att det skulle kunna vara snäppet smidigare än att få till snygga små biskvier. Det ser supergott ut! 😀
Exakt hur ska man förvara dem i frysen? Går det bra om man lägger dem på varandra i en burk eller är risken att dem inte är lika snygga när man sedan tinar igen?
Min botten blev kladdig. Men jag vispade äggvita och socker först och sen rörde ner mandelmassan. Kan det vara felet?
Den blev riktigt god trotts kladdet hehe men vill så gärna göra om göra rätt, vill ha en fast botten
Hej! Ja, det kan det alldeles säkert vara. Allt ska röras ihop samtidigt. Inget ska vispas upp! 🙂 Kram!
Hej!
Går det att baka dessa i vanlig bakplåt? Alltså större plåt, ca 50×40?
Sugen på att prova dessa men hinner nog inte handla en mindre plåt… 😛
Hej! Jag har gjort dessa i en 30×25 plåt, så det du kan göra är ju att antingen göra en större sats eller så kan du forma en mindre plåt i din plåt med hjälp av aluminumfolie. 🙂 Kram! <3
Smart med folie! Hur mycket tror du att tillagningstiden kan skilja sig om jag kör en dubbel sats i större form? 🙂 din gissning är ju bättre än min haha! :*
Hej
Sweet and simple har ju även mjöl, ägg,vaniljsocker och salt i bottnen, har du förenklat receptet eller glömt att skriva ingredienserna?
Jag gjorde om receptet lite. Så jag har inte glömt att skriva det i receptet 🙂 kram!
Hej. Är det Marabou mjölkchoklad eller liknande du använder eller är det någon speciell bakchoklad?
Kan man frysa dom.
Svar ja! 🙂
Hej. Precis som flera andra skrivit här så blev min botten också kladdig, trots att jag hade den inne både längre och lite varmare än det står i receptet…
Nästa gång så ta 2 dubbelnougater och smälter i chokladen oxå. Så mkt godare och skippa daimen helt!!
Låter sött med nougat, men ska prova! Tack för tips fina Ida. 🙂
Botten blev tyvärr jättedålig!
Tack för roligt recept, blev supergott och väldigt populärt!! 🙂
Hej! Jag som är allergisk mot mandlar – finns det nåt bra alternativ till mandelmassan?!
Du kan göra egen massa med solroskärnor som du kan använda. Googla! 😀
Supergoda biskvier, har blivit en favorit