Nu är påsken här, mina vänner. Eller ja, i alla fall skärtorsdagen. Påskafton firar vi på lördag. Firar ni påsk? Vi ska bara äta lite mat ihop med mamma och Roland som är här och besöker oss. Annars vet jag inte riktigt vad som händer. Mysigt är det i alla fall, tycker jag. Med påsken alltså! Gillar alla färgglada fjädrar som folk hänger ut i trädgården, affärerna får in massor med färg. Ja, jag blir glad. Och så känns våren lite närmre.
Eftersom att jag fortfarande mår dåligt efter min influensa så har jag ingen ork till att stå i köket hela dagen. Varken idag, imorgon eller på lördag. Så jag kommer att bjuda på en enkel och snabb Påskdessert som är ljuvligt god. Det är sockerkaka, lemoncurd och lättvispad grädde. Toppas med färska bär och lite strössel (för ögats skull).
Påskdessert, 2 port:
Ingredienser:
2 dl smulad sockerkaka
2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
ev. lite bär och strössel till topping
Gör så här:
Fördela sockerkakan i två serveringsglas.
Toppa med vispgrädde och ett ”swirl” av lemoncurd.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Nu ska jag åka in till Visby för att kika på alla (4000+) påskkärringar som ska gå genom stan. Så himla mys! Häng med på min Insta story. ♥