Nu får ni hålla i er! För OJ vilka godbitar jag gjort. Jag är hemma hos mamma och kände igår när en värktablett börjat verka och jag fick lite energi att jag var tvungen att göra någonting extra gott. Sagt och gjort. Nu finns det smarriga Chokladskålar i kylskåpet. Chokladskålar fyllda med chokladmousse och färska hallon. Alltså det var så jäkla gott! Och så tog det typ ingen tid alls rent arbetsmässigt.
Kolla på dessa godbitar! Ni förstår ju vilken succé dessa kommer att göra vid kalas och liknande tillställningar? Eller till dagens söndagsfika. För än hinner ni göra dem! Och vet ni? Förutom hallonen så krävs det endast TRE ingredienser.
Chokladskålar, 6 st:
Ingredienser:
150 g mjökchoklad
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
färska hallon
Gör så här:
Chokladformar: Smält chokladen och fördela den jämnt i alla formar. Använd silikon- eller aluminiummuffinsformar. Vrid runt muffinsformen så att det kommer ett jämnt lager choklad på alla kanter. Ställ sedan i kylskåp tills de stelnat helt.
Chokladmousse: Smält den mörka chokladen på låg värme och låt svalna.
Vispa upp grädden ganska hårt och vänd sedan ner den avsvalnade chokladen. Rör om tills allt blandats väl.
Fyll skalen med moussen och toppa med färska hallon.
Låt stå i kylskåp fram till servering.
Se så fina!
Åh så fina dom blev! Tänkte imponera på påskbordet med dessa. Vilken choklad använder du för godast smak på moussen?
Kram!
Vad roligt! Gillar man sött så rekommenderar jag mjölkchoklad! Men jag har gjort på marabous mörka chokladkaka, den är inte extremt mörk men ändå mörkare än mjölkchokladen! 🙂 Kram!
Oj vad fina! Kan man inte använda små pappersformar? Ville göra små men känner att ischoklad formar blir kanske för små. Fast de kan bli super söta med ett hallon på……
De blir säkert precis som du skriver – jättesöta!! Dock kan jag tänka att det kan bli lite svårt att få dem ur formen utan att de går sönder? Prova små formar i papper, det tror jag på! 🙂
Du skriver smält chokladen på lågvärme, alltså om jag förstår rätt, lägg chokladen i kastrull på spisen med lågvärme? Inget vattenbad eller så? För man är ju så inrutad på vattenbad så fort man handskas med choklad 🤣🤣 Mvh Malin
Hej! Precis, i kastrull på låg värme. Jag smälter sällan över vattenbad. Men givetvis krävs det ett extra öga som vakar över chokladen! 🙂