Kladdkakor och Brownies

Fudgy Brownies med Plopp

fudgy browniesBrownies, mina vänner.. Visst är det väl oemotståndligt gott? Jag älskar brownies, ibland mer än kladdkaka. Brownies är ofta tjockare, lite mer porösa i kanterna och bara så himla goda. Jag har tidigare bakat Fudgy brownies som jag vet att många av er bakat hundratals gånger, och nu har jag gjort samma brownies igen, fast dessa är då alltså fyllda med Plopp. SÅ goda!

fudgy browniesSer ni den goda ploppen där i mitten? I varje bit gömmer sig alltså en stor bit chokladgodis fylld med en god kola. Ja, det blev så gott att jag måste ge bort dessa illa kvickt. Annars finns en risk att jag föräter mig. 🙂

Givetvis kan ni byta ut ploppen mot annat gott godis.

Fudgy brownies med plopp, 20 bitar:
Ingredienser:
3.5 dl strösocker
3.75 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 ägg
2.25 dl neutral olja
3 dl chokladknappar
4 st dubbelplopp

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20×20 cm med bakplåtspapper.
Rör ihop alla ingredienser utom chokladknappar och plopp till en slät smet.
Bred ut hälften av smeten i formen och strö över hälften av chokladknapparna samt tryck ner ploppen med jämna mellanrum.
Bred sedan den sista smeten över ploppen och strö slutligen över resten av chokladknapparna.
Grädda mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. Känn med en sticka – den ska vara liiiite kladdig när du provar mitt i kakan. Låt svalna innan du skär i rutor.
Förvaras i tätslutande burk i skafferiet. Går jättebra att frysa in.

fudgy browniesHoppas att det ska smaka!

Nu ska jag ta vara på denna härliga fredag. Det har kommit lite snö här på Gotland under morgonen, men den är snart borta igen för nu skiner solen från en klarblå himmel. Jag ska packa in hundarna i bilen och åka ner till stranden. Kram på er! Ha en strålande fredag. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Camilla
Camilla
6 years ago

Kan man utesluta chokladknapparna om man inte får tag på det?

Vera
Vera
Reply to  Camilla
6 years ago

Du kan nog utesluta det, men det går lika bra med hackad choklad.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Camilla
6 years ago

Svar ja! Dock skulle jag då rekommendera att istället använda hackad choklad. För de blir inte alls lika goda utan choklad! Kram

Isabelle
Isabelle
6 years ago

Jag har en form som är 20×30, ska jag ändra något i receptet då för att den ska bli lika hög?
Tack för alla underbara recept!
Kram

Michaela
Michaela
6 years ago

Hur ska man röra ihop smeten? För hand eller med elvisp?
Såg så gott ut!

Michaela
Michaela
6 years ago

Hur ska man blanda smeten?
Med elvisp eller en slev?

Såg så gott ut!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Michaela
6 years ago

Med slev! 🙂 kram!

Hallongrottor

Nästa inlägg

Hallongrottor - Klassiskt Recept

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x