Chocolate Chip Cookies

Chocolate chip cookies med strössel

Chocolate chip cookiesDessa Chocolate chip cookies valde jag att göra lite extra piffiga. Och det med strössel. Visst blir det lite roligare med färg? Det blev gott också! En mjuk kaka där det liksom händer lite också när det knastrar lite från strösslet. Riktiga kalaskakor!

Chocolate chip cookiesSåhär såg kakdegen ut. Och på tal om kakdegen.. Försök att inte äta upp den innan du får några kakor, om du kan. Kakdegen är nämligen SÅ himla god! Jag älskar cookie dough. Kolasmaken från muscovadosockret mot chokladen och ja, mums!

Chocolate chip cookies med strössel, 20 st:

Ingredienser:
220 g rumsvarmt smör
2 ägg
2 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl chokladknappar
2 dl karamellströssel

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Vispa rumsvarmt smör med muscovadosocker och strösocker i din assistent eller med elvisp. Vispa krämigt. Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.
Arbeta ner de torra ingredienserna och knåda ihop en smidig deg. Tillsätt sedan chokladknapparna samt strössel, spara 0.5 dl av varje till topping.
Rulla 20 jämnstora bollar och lägg dem på plåtarna, platta till en aning och toppa med extra choklad och strössel. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tag ut och låt svalna innan du lyfter dem från plåten.

Chocolate chip cookiesSe så goda de ser ut, visst? Hoppas att ni ska gilla dem! ♥

 

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
3 years ago

Wow ser så gott ut. Måste pröva, tack för receptet.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Marie
3 years ago

Tack själv du fina! <3

Sandra
Sandra
3 years ago

Brukar du platta till kakbollarna innan de ska in i ugnen, trycker att när jag själv gör dem har de en tendens att bli toppig i mitten…

Nathalie
Nathalie
2 years ago

Hej 🙂 dessa ser ju så goda ut att jag var tvungen att testa 🙂 dock så ”flöt” dom lixom aldrig ut utan blev ganska tjocka, för mycket mjöl kanske? Och sen använde jag vanlig bakchoklad som jag hackade, men den smälte knappt?? Är den för fet typ? :/
Måste testa igen… tacksam för svar om du kan ha nån erfarenhet av mitt resultat! 🙂

Avokadotoast

Nästa inlägg

Avokadotoast

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x