Frukost

Avokadotoast

AvokadotoastAvokadotoast. Rostat bröd med Avokado, Citrus, Chili och Olivolja. Och så vår egen gräslök sedan förra sommaren samt ett lagom hårdkokt ägg på det. Så galet gott! Perfekt frukost, speciellt på helgen. Men även till vardags. Jag åt detta tidigt i morse och är fortfarande mätt trots att det snart är lunch.

Vad brukar ni göra för gott med Avokado?
Jag älskar avokado, bland annat i Pasta, men även i Kladdkakemuffins.

AvokadotoastNär jag frågade på min Instagram igår om vad ni önskar att se mer av på bloggen så var det många som önskade just Frukost. Det och mycket annat. Men mer frukost ska det absolut bli! Det är ju så roligt att variera frukosten.

Avokadotoast, 2 st:

1 ägg
2 skivor bröd av valfri sort
1 avokado
kryddor – chiliflakes, salt, svartpeppar, gräslök
ett par droppar citron eller lime
olivolja

Gör så här:
Börja med att koka ägget, jag kokade mitt i 5 minuter och lät det sedan ligga en stund i kallt vatten. Skala ägget och dela det på mitten.
Rosta två skivor bröd, antingen i brödrost eller i ugnen.
Mosa avokadon och blanda i lite kryddor samt citrus och olivolja. Smaka av hela tiden så att du får den smak du önskar.
Bred på avokadoröran på det rostade brödet, lägg på en ägghalva på varje brödskiva och toppa eventuellt med lite extra kryddor.

Hoppas att det ska smaka! Om du har några önskemål på vad du vill se mer på bloggen så får du gärna skriva det här nedan. Och glöm inte att klicka på hjärtat om du gillar detta inlägg. Ha en strålande dag. Kram! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mojitoglasspinnar

Nästa inlägg

Mojitoglasspinnar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x