Avokadotoast. Rostat bröd med Avokado, Citrus, Chili och Olivolja. Och så vår egen gräslök sedan förra sommaren samt ett lagom hårdkokt ägg på det. Så galet gott! Perfekt frukost, speciellt på helgen. Men även till vardags. Jag åt detta tidigt i morse och är fortfarande mätt trots att det snart är lunch.
Vad brukar ni göra för gott med Avokado?
Jag älskar avokado, bland annat i Pasta, men även i Kladdkakemuffins.
När jag frågade på min Instagram igår om vad ni önskar att se mer av på bloggen så var det många som önskade just Frukost. Det och mycket annat. Men mer frukost ska det absolut bli! Det är ju så roligt att variera frukosten.
Avokadotoast, 2 st:
1 ägg
2 skivor bröd av valfri sort
1 avokado
kryddor – chiliflakes, salt, svartpeppar, gräslök
ett par droppar citron eller lime
olivolja
Gör så här:
Börja med att koka ägget, jag kokade mitt i 5 minuter och lät det sedan ligga en stund i kallt vatten. Skala ägget och dela det på mitten.
Rosta två skivor bröd, antingen i brödrost eller i ugnen.
Mosa avokadon och blanda i lite kryddor samt citrus och olivolja. Smaka av hela tiden så att du får den smak du önskar.
Bred på avokadoröran på det rostade brödet, lägg på en ägghalva på varje brödskiva och toppa eventuellt med lite extra kryddor.