Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka – Klassiskt recept

Kladdkaka ReceptÄr det någonting som jag vet att ni uppskattar så är det recept på Kladdkaka. Och sådana finns det gott om på bloggen, jag har hur många olika recept som helst. Dock tror jag inte att jag har en helt vanlig kladdkaka bakad i springform. Jag har en Klassisk Kladdkaka i långpanna som är min absoluta favorit. Men jag har ingen kladdis som denna. Denna blev galet god ihop med glass och kolasås! En perfekt kalaskaka för både stora och små.

Kladdkaka ReceptOch så lite strössel på det. Visst är det enkla oftast det goda? Denna kaka är busenkel att baka och gör dundersuccé vid varje tillställning.

Klassisk Kladdkaka, 10 bitar:

Ingredienser:
125 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

+ Glass, kolasås och strössel som topping

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform, 22 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke, tillsätt sedan smöret samt resterande ingredienser. Rör till en slät smet och häll den sedan i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16-17 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp, gärna i minst 2 h.
Tag fram kladdkakan en stund innan servering och toppa den med det du önskar.

Det som är så bra är att kakan bakas på ingredienser som oftast finns hemma. Och glassen kan man köpa färdig, och likaså kolasåsen. Ibland måste det få vara riktigt enkelt, eller hur?

Kladdkaka ReceptHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
petra
petra
5 years ago

Hej. har en fråga. ja undrar bara hur de kommer sig att de kan skilja sig så mycket från olika kladdkakerecept, tex pennys matblogg hennes recept varierar till mer socker och mer smör medans ditt de hära kladdkakerecpetet va mindre sover mindre smör, inte mycket skillnad men ändå men sen när de står hur länge de ska va i unge så är de plötsligt stor skillnad. din är 16-17 min medans hennes 20-30 min? nu blandade ja mellan två olika recpet men grunden densamma typ, ville ska jag gå på? 16-17 min eller 20-30 min? hehe flummig fråga kanske menså intressant 🙂

Vivi
Vivi
4 years ago

Vi gjorde nog något fel. Kladdkakan blev inte alls kladdig. 🙁

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Vivi
4 years ago

Förmodligen blev den för varmt gräddad, eller så gräddades den för länge. Det är svårt att gå efter exakt tid i ett recept då alla ugnar är olika effektiva. Prova att halvera tiden nästa gång och kika in i ugnen då – avgör sedan om den är klar eller behöver gräddas vidare (håll då koll hela tiden). Kram! <3

Isglass mot Halsont

Nästa inlägg

Isglass mot halsont

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x