Är det någonting som jag vet att ni uppskattar så är det recept på Kladdkaka. Och sådana finns det gott om på bloggen, jag har hur många olika recept som helst. Dock tror jag inte att jag har en helt vanlig kladdkaka bakad i springform. Jag har en Klassisk Kladdkaka i långpanna som är min absoluta favorit. Men jag har ingen kladdis som denna. Denna blev galet god ihop med glass och kolasås! En perfekt kalaskaka för både stora och små.
Och så lite strössel på det. Visst är det enkla oftast det goda? Denna kaka är busenkel att baka och gör dundersuccé vid varje tillställning.
Klassisk Kladdkaka, 10 bitar:
Ingredienser:
125 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
+ Glass, kolasås och strössel som topping
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform, 22 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker i en bunke, tillsätt sedan smöret samt resterande ingredienser. Rör till en slät smet och häll den sedan i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16-17 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp, gärna i minst 2 h.
Tag fram kladdkakan en stund innan servering och toppa den med det du önskar.
Det som är så bra är att kakan bakas på ingredienser som oftast finns hemma. Och glassen kan man köpa färdig, och likaså kolasåsen. Ibland måste det få vara riktigt enkelt, eller hur?
Hoppas att det ska smaka. ♥
Hej. har en fråga. ja undrar bara hur de kommer sig att de kan skilja sig så mycket från olika kladdkakerecept, tex pennys matblogg hennes recept varierar till mer socker och mer smör medans ditt de hära kladdkakerecpetet va mindre sover mindre smör, inte mycket skillnad men ändå men sen när de står hur länge de ska va i unge så är de plötsligt stor skillnad. din är 16-17 min medans hennes 20-30 min? nu blandade ja mellan två olika recpet men grunden densamma typ, ville ska jag gå på? 16-17 min eller 20-30 min? hehe flummig fråga kanske menså intressant 🙂
Vi gjorde nog något fel. Kladdkakan blev inte alls kladdig. 🙁
Förmodligen blev den för varmt gräddad, eller så gräddades den för länge. Det är svårt att gå efter exakt tid i ett recept då alla ugnar är olika effektiva. Prova att halvera tiden nästa gång och kika in i ugnen då – avgör sedan om den är klar eller behöver gräddas vidare (håll då koll hela tiden). Kram! <3