Att göra egna Kokoschips är så himla enkelt. Och det blir SÅ gott! Jag kan liksom inte sluta äta dessa.
För några år sedan, innan vi började göra egna kokoschips så köpte jag alltid påsar med kokoschips. 35 kr för knappt 100 gram. Otroligt dyrt om man som jag inte nöjer sig med en påse. Så, när jag då insåg att det inte funkade att hålla på och köpa något som jag kan göra själv så köpte jag hem två kokosnötter för att prova göra egna chips. Sagt och gjort, det tog en liten stund i ugnen, ett par timmar faktiskt. Men oj så gott det blir. Och billigt! 1 kokosnöt brukar kosta runt en tia, och ibland är det extrapris. När våra affärer säljer ut kokosnötterna billigare så passar jag på och köper ett gäng. De håller länge, länge.
Kokoschips:
Ingredienser:
1 kokosnöt
Gör så här:
Sätt ugnen på 80°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
Öppna nöten och tag bort skalet. Dela kokosköttet i ganska stora delar och hyvla dem sedan i jämntjocka skivor- jag använder mandolin till detta.
Sprid ut kokosen på plåten och låt torka i mitten av ugnen i ca. 3 timmar.
Rör om bland kokoschipsen då och då. Förvara chipsen i en tätslutande burk med lock.