Här ser ni världens godaste Vegetariska Lasagne, om jag får säga det själv. Innan jag börjar skriva specifikt om min lasagne så måste jag bara tipsa er om att baka lasagne direkt i matlådan! HUR smidigt som helst! Givetvis en matlåda som funkar i ugnen. Jag använder glasmatlådor som är köpta på Ö&B. Dessa matlådor säljs för riktigt bra pris, och de är de bästa jag någonsin haft. Funkar i ugn, micro och frys. Och därför passar det perfekt att göra en stor sats lasagne som gräddas direkt i formarna, frys sedan ner och så har du middag på nolltid när andan faller på.
Denna lasagne är verkligen så otroligt god. Jag gör den på lasagneplattor av bönor, det för att det är lite hälsosammare och snällare mot min mage som ibland är extra känslig mot gluten.
Att göra dem i portionsformar gör att de blir riktigt saftiga och krämiga. Och bara extra goda! Men det går givetvis lika bra att göra lasagnen i en stor ugnsform också.
Vegetarisk Lasagne, 8 portioner:
Ingredienser färssås:
1 msk olivolja
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
0.5 zucchini
1 röd paprika
500 g vegofärs av valfritt slag
2 msk tomatpuré
1 msk soja
400 g krossade tomater
3 dl rödvin – jag använder matlagningsvin
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl bönor och linser – jag använder belugalinser och svarta bönor
salt & peppar efter smak
Ingredienser Lasagne:
Färssåsen
1 pkt bönlasagneplattor
4 dl cremé fraiche
3 dl parmesanost
valfri ost till topping
Gör så här:
Färssås: Börja med att hacka alla rot- och grönsaker. Hetta upp oljan i en gryta och tillsätt de hackade rot- och grönsakerna. Låt fräsa tills de blivit mjuka.
Tillsätt sedan vegofärs och stek tills den blivit genomstekt. Tillsätt sedan tomatpuré, soja, krossade tomater, rödvin, vatten och grönsaksbuljongtärning. Rör om och låt sjuda i 30 minuter. Tillsätt sedan bönor och linser och låt sjuda i ytterligare 30 minuter. Tag sedan av från värmen.
Lasagne: Sätt ugnen på 200°c och tag fram 5 matlådor eller en ugnsform.
Lägg lasagneplattorna i kallt vatten i ett par minuter, tills de mjuknat.
Blanda creme fraiche med parmesanost, salt och peppar.
Varva sedan färssås med ostsås och lasagneplattor. Toppa till sist med riven ost av valfri sort. Grädda lasagnen mitt i ungen i ca. 30 minuter. Tag sedan ut och låt svalna en aning.
Nu ska jag faktiskt smyga ut i köket för att värma mig en matlåda med lasagne. Jag är superhungrig!
Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan ifall ni vill se mer Vegomat här på bloggen! Kram ♥
Så gott det ser ut! Använder du färdigkokta bönor på burk eller torkade?
Färdigkokta använder jag! Men det funkar givetvis med torkade också, bara att de kräver längre koktid! 🙂
Den godaste vegetariska lasagne jag ätit!! Älskar dina recept!! ❤️
Åh, vad roligt att höra! Du gör mig så glad. Kram <3