Kladdkaka med Marshmallow. Hemgjord marshmallow med smak av hallon. Ljuvligt gott. Bränn gärna av marshmallow innan servering för extra mycket smak.
Denna ljuvliga Kladdkaka med hemgjord Marshmallow smaksatt med hallon passar perfekt till alla kalas och tillställningar. Jag har gjort det lite “romantisk” nu när det närmar sig Alla hjärtans dag. Innan servering så brände jag av marshmallowsen för att få fram en härlig yta och extra mycket smak. Det blev otroligt gott.
Åh vad jag önskar att jag kunde bjuda er på denna kaka genom datorskärmen. Så himla god! Den klättrade absolut upp högt i toppen bland mina favoritkladdisar.
Kladdkaka med Marshmallow, 10 bitar:
Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Ingredienser Marshmallow:
0.5 dl vatten
1.5 msk gelatinpulver
1.5 dl strösocker
1 dl vit sirap
1 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
50 g hallonpuré (hallon mosade i en sil – använd inte det som blivit kvar i silen)
Gör så här:
Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smörj en springform med löstagbar kant, 22 cm, med smör. Ställ åt sidan.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop ägg och strösocker i en skål, tillsätt sedan det smälta smöret samt resterande ingredienser. Rör ihop en klumpri smet och häll den sedan i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 18-20 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du ställer den i kylskåp i 2-3 timmar.
Marshmallow: Blanda 0.5 dl vatten med gelatinpulver i en stor skål, gärna i den till din köksmaskinen om du har en sådan. Låt stå.
Koka ihop strösocker, sirap, vatten, vaniljsocker och hallonpuré. Låt koka upp till 130° och häll sedan den varma blandningen över gelatinet och vispa till ett härligt fluff. Sptisa sedan ut marshmallowfluffet på kladdkakan.
Bränn gärna av innan servering.
Visst ser det gott ut? 🙂
Ser helt magiskt god ut, den här måste jag baka till min son som fyller år på Alla hjärtans dag❤️Tack för att du inspirerar med alla dina härliga recept/ Linda
Åh, vad roligt! Tack själv. Kram fina du <3
Tror du det funkar med blåbär ist? 🙂